POŠTA

Dragan Jeremić

Proizvodnja “Idola”

"Kabinetski poslovi"; "Vreme" br. 659

Da li ste gledali reklamu za najnoviji šou-program na BK televiziji koji se zove "Idol"? Jednostavno se javite njima i oni od vas naprave idola svim ovdašnjim mladićima i devojkama. Konačno sam shvatio u čemu je stvar. Rešio sam sve misterije u vezi poslednje navodne afere pranja novca. Stvar je veoma prosta. Tu nikakvog pranja novca, korupcije ili bilo čega drugog što tvrdi g. Dinkić i njegova stranka i nema. Sve je to igra. Pa i g. Dinkić je samo deo jednog velikog šou-programa. Novca jednostavno nema. Pa zar ne verujete u institucije našeg sistema, u policiju, u sudstvo. Da je bilo bilo kakvog novca Nemanja Kolesar i Zoran Janjušević bi odavno bili privedeni licu pravde i na svojoj koži osetili efikasnost naše i Mihajlovićeve policije, zar ne? Ovako, sve se to malo uzburkalo u onoj meri u kojoj je potrebno da Nemanja Kolesar postane idol ovih prostora i generacija. Ali je sve i ostalo pod čvrstom kontrolom organizatora "Idola" i njihovih saradnika u Vladi Srbije i stranci G17 plus.

Povod za moje otkriće i početak slaganja kockica bila je reklama za pomenuti šou. A onda sam video kako to u stvari deluje. Moje kolege sa fakulteta, i ostali prijatelji godina između 25 i 30 potvrdili su moje sumnje. Više njih su u razgovoru na tu aktuelnu temu na kraju razgovora konstatovali: "Blago onom Kolesaru, ubacio se u Vladu na mala vrata, završio par poslova, stavio veliku lovu u džep i sad uživa. I ja bih tako da mogu. Odradiš veliki posao i posle uživaš ceo život. Znači i naš životni cilj je isti. Mazneš lovu, ne juri te policija, sve se sredi za par nedelja i super.

Eto vidite, Kolesar je postao naš idol. Idol mladih generacija. A sve je počelo tako što je okrenuo broj telefona "Idola". Jedva čekam da počne emitovanje ovog šoua, pa da vidite da sam u pravu. U prvoj emisiji uz zvuke bubnjeva pojaviće se voditelj ovog velikog šou-programa i najaviti prvog učesnika: Nemanju Kolesara. Onda će detaljno objasniti kako je tekao proces izdizanja Kolesara do medijske zvezde i IDOLA. Emitovaće se hronološki svi izveštaji u medijima, koji su bili deo navodne afere. Pojaviće se na sceni svi akteri programa. Držeći se za ruke Dinkić, Janjušević, Živković i ostali akteri, pokloniće se publici kao na velikoj premijeri. A srpska javnost će biti zadovoljena kada sazna da je u stvari ta afera samo jedna velika igra bez žrtvi i posledica. Svi će se slatko smejati i tapšati zagrljenim akterima na bini. Svaki Srbin pomisliće: Ma nisam ja ni sumnjao u nepoštenje državnog rukovodstva, znao sam ja od početka da tu postoji neka caka. A Nemanja Kolesar će i tada ostati naš idol, naravno ne zbog para kojih u stvari nije ni bilo, već zbog toga što je tako mlad bio najveća medijska zvezda celog leta.

Moraću i ja da se prijavim. Blago njemu i ovoj zemlji što ima "Idola". I najpošteniju Vladu na svetu.

Iz istog broja

Vladimir Kovačević

Istorija čega?

Vladimir Kovačević, elektronskom poštom

Slobodanka Mitrić

Ko to kaže, ko to laže…

Slobodanka Mitrić, Beograd

Slavica Dedović-Hammond

Van granica ljudskosti

Slavica Dedović-Hammond, elektronskom poštom

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu