POŠTA

Pripiti, ali ne i ludi

"Smrt u prisustvu mirovnih trupa"; VREME 962

Ubijeni momak koji se vidi na snimku zvao se Žarko Andrejević, bio je pripadnik rezervnog sastava MUP-a Srbije i nikada nije bio u Arkanovim Tigrovima. Žarko je rođen i čitavog života je živeo u Prizrenu, a mobilisan je kao i desetine hiljada drugih građana Srbije uoči NATO agresije.

Nekoliko sati pre nego što su ga nemački "mirotvorci" izrešetali hicima iz svih oružja, odvezao je suprugu, dete i majku kod ujaka u selo Drajčići, petnaestak kilometara od Prizrena. U selu je proveo nekoliko časova, a zatim se sa kolegom vratio za Prizren kako bi pokupio još neke stvari iz stana. Dakle, nije bilo ni govora o nekakvoj "planiranoj" akciji protiv vojnika KFOR-a.

Da bi tragedija ove porodice bila još veća, dva meseca posle ovog događaja u Prizrenu su albanski teroristi ubili njegovu majku Koviljku kada se vraćala sa sinovljevog groba, u po bela dana.

Tužioci iz Koblenca sve su ovo mogli da saznaju, a ne da prvu žrtvu naslednika nemačkih vojnika posle Drugog svetskog rata paušalno trpaju u Arkanove Tigrove.

Ako su pokojni Žarko i njegov kolega bili možda i pripiti, sigurno nisu bili ludi pa da automatima krenu na oklopna vozila nemačke vojske. Kako navodite u tekstu, "časni" oficir koji je komandovao ovim zločinom dobio je odlikovanje. A da je zaista častan, trebalo bi da do kraja svog života okajava grehe za oduzeta dva života srpskih mladića.

Iz istog broja

Privatno i državno

Marko Dragičević, elektronskom poštom

Bogovi rata

Kastriot Elezi, elektronskom poštom

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu