POŠTA

Pogrešna adresa

"Hanibal i pomagači"; VREME 965

Zahvaljujući g. Ratku Kneževiću, poznatom evropskom i američkom plejboju i izvoru svake mudrosti za američki Stejt department, saznajem da sam "ništa drugo nego plaćeni, dobro plaćeni megafon Stanka Subotića". G. Subotić, međutim, ne deli to mišljenje i od njega u životu ni dinara, centa, santima itd. nisam primio. Niti bih.

G. Knežević obratio se na pogrešnu adresu. Sve što o njemu znam potiče iz Pukanićevog "Nacionala" i Pukanićevih priča, iz OKI-ja (operativnih kriminalističkih indeksa) raznih regionalnih policijskih agencija, iz mojih crnogorskih izvora (poštenih i nezavisnih) i iz sudskih spisa.

Ovde je reč o nečemu drugom: o Kneževićevim poslovima sa kojekakvim likovima sa kojima se sastajao, pa rastajao po crti njihovih poslova, a za tim poslima ostajao je trag u arhivima i evidencijama. Prema g. Kneževiću lično sam savršeno ravnodušan od trenutka kada sam ga lično upoznao, sredinom osamdesetih; znam tu vrstu ljudi i od ranije i od kasnije. Nisam impresioniran, kao ni moji izvori koji o njemu imaju "skromno mišljenje", što mu očito teško pada. Žao mi je zbog toga, ali tome je tako.

Iz istog broja

Pelcer Mirjane Marković

Marko Simić, elektronskom poštom

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu