POŠTA

Miroslav Pejčić

Objavite apel protiv bombardovanja

Poštovana redakcijo,

kao jedna od tema koja se stalno provlači kroz polemiku na vašim stranama jeste i pitanje "držanja" za vreme NATO agresije. Gospođa Nataša Kandić i gospodin Lazar Stojanović, naime, pominju izvesni apel protiv bombardovanja koji su potpisali neki inelektualci i javni radnici – tada u oštroj opoziciji prema Miloševiću – kao dokument koji ih direkno kvalifikuje za Miloševićeve sustanare u Ševeningenu. Na drugoj pak strani, gospodin Ljubiša Rajić žali što nije bio u prilici da potpiše taj apel i negoduje zbog moralnog kretenizma dela ovdašnjih boraca za ljudska prava kada je NATO u pitanju (misli na predsednicu Helsinškog odbora gospođu Sonju Biserko).

Meni je poznato da se svi učesnici u vašoj polemici veoma dobro poznaju i da postoji čitav spektar suptilnih aluzija koji nama običnim smrtnicima ne govore ništa. Ne očekujem fusnote s objašnjenjima, ali smatram da bi bilo veoma korisno da objavite makar neke od dokumenata kakav je pomenuti apel, s njegovim potpisnicima, kako bi i mi van kruga povlaštenih koliko-toliko mogli da shvatimo finese ove polemike, koju držim za izvanredno značajnu.

Iz istog broja

Neobično jedinstvo neznanja i uvreda

Dr Nikola Zutić, viši naučni saradnik, Dr Momčilo Pavlović, viši naučni saradnik, Dr Kosta Nikolić, viši naučni saradnik

I. Lukačević

Ko sve treba da se stidi

I. Lukačević, Beograd

Dr Milan M. Ćirković

Ugađanje rulji

Dr Milan M. Ćirković

Srđa Popović

Pitanja za g. Lojpura

Srđa Popović

Svjetlana Rašić

Nuđenje dioptrije

Svjetlana Rašić, aforističar, Beograd

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu