POŠTA

Nisu oni, nego mi

"Kakofonija velikog pomirenja"; VREME 907

Povodom teksta "Kakofonija velikog pomirenja", koji smo danas videli na vašem sajtu, morali smo da reagujemo i demantujemo deo u kome se navodi da je na Vučićevoj konferenciji protestovala omladina DS-a. Samo bismo vas ispravili da je to bilo "delo" pokreta Evropa nema alternativu. Reč je o sledećem sadržaju:

"Kada je radikal Vučić na konferenciji za novinare obznanio već objavljenu vest o načelnom sporazumu u Beogradu, grupa omladinaca DS-a je demonstrirala noseći transparent ‘Ne damo ti Beograd’, a nasuprot njih je stajala grupa radikala…"

Omladinski pokret Evropa nema alternativu (ENA) nastao je kao neformalna mreža aktivista nekoliko omladinskih i studentskih nevladinih organizacija, sa ciljem da ukazuje na neophodnost nastavljanja procesa integracije Srbije u EU.

Pokret je nastao u februaru 2008. godine nakon što je deo Vlade zaustavio potpisivanje političkog sporazuma sa EU. Ovo je navelo aktiviste ENA da se okupe i organizuju niz akcija kojima je generisan javni pritisak na političku elitu da ne odustaje od evropskog puta Srbije. Organizovano je nekoliko masovnih okupljanja na kojima je učestvovalo više hiljada ljudi, niz uspešnih uličnih akcija, performansa, panel diskusija i izložba fotografija sa studentskih i građanskih protesta iz devedesetih godina prošlog veka.

U toku predizborne kampanje ENA je sprovodila različite aktivnosti kako bi motivisala mlade da izađu na izbore 11. maja, pod nazivom "Srbija ne sme da stane".

Danas ENA nastavlja da ukazuje na neophodnost formiranja Vlade koja će povesti Srbiju putem evropskih integracija…

Iz istog broja

Ili demokrata ili radikal

Zoran Marković, elektronskom poštom

Termin za Riplija

Branko Ljuboja, elektronskom poštom

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu