POŠTA

Ne poznajem V. Popovića

"Između Biroa i Kabineta"; "Vreme" br. 557

Uz vas i vaš list prođosmo sve i svašta u proteklim godinama. I ostadosmo što živi, što mentalno zdravi, a onako i onoliko se oslobodismo Miloševića i njegovog režima. Bilo je, kažem, zadovoljstvo čitati "Vreme" u to doba. Međutim, u prošlom broju "Vremena" pojavio se tekst "Između Biroa i Kabineta", novinarke Jelene Grujić, koji je obilovao svim i svačim sem argumentima i izvorima. Uglavnom se radi o jednom sagovorniku, jednom uredniku, jednom ministru…

Verujem da je upravo zbog tog nedostatka "žive priče" moje ime i prezime pomenuto nekoliko puta i to u vrlo lošem kontekstu. Dobru nameru da joj pomognem gospođica Grujić je zloupotrebila i na nekoliko mesta me, zvanično i nezvanično, zlurado i netačno citirala. Gospodo, zbog takvih stvari sam napustio i "Blic News", pa zahtevam da prema pravilima lepog ponašanja i zakona objavite moje objašnjenje.

Kao što sam u javnom obrazloženju napisao, "Blic News" sam napustio zbog političkih pritisaka, zbog nemogućnosti da do kraja izguram ideju "sredine" – ne tako što ću u jednom broju napadati predsednika SRJ i njegov kabinet, a u narednom premijera Srbije i njegov kabinet, već tako što bismo u svakom broju, svaku temu sagledavali iz više uglova (najmanje ta dva). Ne mislm ni dan-danas da je to što je "Blic News" radio, a što vidim da i vi činite, dobro. U Biro za komunikacije Vlade Srbije nisam prešao, niti sam se zaposlio u Informativnoj službi Demokratske stranke, što vrlo lako možete proveriti. To sam jasno i glasno rekao i vašoj novinarki, kao što sam rekao i da Vladimira Popovića ne poznajem, a onda uz osmeh dodao da nije isključeno da ćemo se upoznati sutra ili prekosutra, jer kao i svaki nezaposlen mlad čovek nameravam da se javim na eventualne konkurse, pa i Vlade Srbije, ako ga bude. U tom istom Birou radi nekoliko mojih dobrih prijatelja, koji su mi pre dva meseca predlagali da pređem kod njih da radim, ali ti razgovori nikada nisu bili dovedeni do kraja, pa samim tim ni realizovani. S tim razgovorima su bili upoznati i moji raniji poslodavci. Vašoj novinarki, dalje, nezvanično, a još manje zvanično nisam rekao da "radim u Informativnoj službi DS-a koja je ispostava Biroa, dok ne promenimo adresu", već da se trudim "da se sklonim od svega neko vreme", a da će onda "moja radna knjižica, koja se nalazi tu kod mene u fioci, nadam se promeniti adresu" (figurativno).

Vaša novinarka me je čak ljubazno pozvala i pitala da li može da me citira u delu gde govorim o tome kako smatram da je "poštenije raditi za DS ili DSS, nego sedeti u redakciji, predstavljati se kao nezavisni novinar, a raditi za jednu od te dve ili bilo koju drugu firmu". I ništa više.

Iz pijeteta prema vašem listu i zahvalnosti za zdrave tekstove prethodnih godina više neću poticati ovu temu, ni na sudu ni javno, samo vas molim da objavite ovo moje objašnjenje.

Unapred zahvalan,

Iz istog broja

Mistifikacija i dezinformacija

Dr Žarko Korać, za Vladu Republike Srbije

Šta bi sa uzorom?

Aleksandar Gavrilović, Darija Tankosić, Marina Grihović, Natalija Živanović, Katarina Spasić, Vladimir Martinović, Jovana Popović, Dejan Milivojević, poslednja dva potpisa su nečitka

Šta je bila namera?

Agencija O&M, Dubravka Jovanović, direktor

Kad je Isus propovedao?

Svetlana Guščin, Beograd

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu