POŠTA

"Ubistvo, korupcija i političke igre", "Vreme" br. 554

Mlada i mladoženja

Povod za ovo pismo je događaj koji se dogodio posle štampanja poslednjeg broja "Vremena", ali sam se pozvao na gore pomenuti tekst koji ima veze sa tim.

Poslednji potezi DSS-a koji su kulminirali izlaskom iz Vlade pokazuju da "legalistima" nije strano ni da gaze preko leševa, i bukvalno, ne bi li dobili koje ministarsko mesto više u Vladi.

Onima koji pažljivo prate događaje posle 5. oktobra ovakav sled događaja i nije toliko iznenađujuć. Koštunica je od samog početka stalno nervirao svojim postupcima sa zadržavanjem Miloševićevih ozloglašenih ljudi u vojsci i policiji, da bi pred decembarske izbore počeo da preti samostalnim izlaskom na izbore, što je rezultiralo dobijanjem viška poslaničkih mandata u republičkom parlamentu.

Trenutno stanje bi najbolje moglo da se opiše primerom siromašne a lepe mlade koja se iz koristoljublja udala za bogatog mladoženju, pa posle nekog vremena, stekavši bogatstvo, rešila da ga napusti i da stupi u brak sa drugim, ali u novim okolnostima i pod uslovima koje ovog puta ona postavlja. Pošto Koštunica nije mlada nego predsednik države, na njemu je velika odgovornost, a narod je u međuvremenu naučio da treba kažnjavati one koji se bave političkom prostitucijom. Uskoro će verovatno doći do raspleta, kada će i oni koji nisu pažljivo pratili političku situaciju videti da njihov miljenik stupa u "brak" s ekstremistima, pošto mu ništa drugo ne preostaje nego da poput svog prethodnika napravi veći problem da bi prikrio manji, a nama ostaje da se nadamo da će na eventualnim izborima birači kazniti krivca i da će DSS proći kao i SPC, koji je takođe istupio iz DOS-a jer je mislio da je veliki.

Iz istog broja

"Šta čeka decu", "Vreme" br. 553

Svet i vek

Dejan Radović, elektronskom poštom

"Kinezi, Raka i komunizam", "Vreme" br. 555

Bespredmetne izmišljotine

Liu Jonghong, savetnik za kulturu Ambasade NR Kine u Beogradu

"Istorija jedne floskule", "Vreme" br. 552

Autobus na šinama

Goran Đorđević, član DSS-a iz Niša

"Rekonstrukcija, pa izbori", "Vreme" br. 555

Obećali ste dosadu!

D. Perić, Bežanija

"Dribling s računima", "Vreme" br. 555

Sponzori “Partizana”

Bogdan Branković, Kovin

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu