POŠTA

Propast sa strane

“Ljudi i vreme”; “Vreme” br. 572

Nisam "urednik emisije Nivo 23", kako piše u vašem prošlom broju, već urednik kulturne rubrike Studija B, što možete proveriti u isečku za platu koju sam podigao u prošli petak, a koji vam dostavljam. Tu možete istovremeno uočiti i da je moja neto plata nekoliko puta manja od bilo kog mesečnog honorara za autorske projekte sa strane u Studiju B (a interesantno je da sam ja i dalje i jedan od privatnih vlasnika najmanje 24 odsto Studija B). Svođenje moje funkcije u Studiju B na atar samo jedne emisije u ovom času posebno je osetljivo i budi sumnju da nije slučajno. Naime, brojni autorski projekti sa strane, koji su preplavili Studio B u poslednjih osam meseci, potopili su ovu legendarnu kuću na samo dno po gledanosti među TV kanalima. S druge strane, o svrsi i kvalitetu tih emisija u Studiju B ne raspravlja se kao o pojmu tačke u matematici. Direktori pristigli posle 5. oktobra preporučuju svakom da gleda svoja posla ili stidljivo i off the records izjavljuju: "Kako sam ja obavešten, te emisije su važnije od celog Studija B!"

I na kraju, ali nikako najmanje važno, u vašem listu o brojnim problemima u Studiju B posle 5. oktobra nije objavljena ni reč. Bez ikakvog cinizma želim da verujem da to nije samo zato što su i gospoda urednici "Vremena" Dragoljub Žarković i Stojan Cerović takođe u ekipi autora već pomenutih TV projekata sa strane u Studiju B.

Zato i ne mogu da svoju izjavu, istrgnutu iz konteksta, doteranu i obogaćenu izmišljenim podatkom, vidim samo kao način da se u "Vremenu" konačno objavi "radosna" vest: Studio B je propao!

Poslednjih deset godina u Studiju B smo nastojali bez ičije pomoći sa strane da sačuvamo svoj i obraz firme koju smo osnovali. Nadali smo se i vremenu kada će novinarima stići i pristojne plate a iz Studija B otići političarske ulizice, policijski cinkaroši i novokomponovani biznismeni. Nažalost, posle 5. oktobra oni su samo pojačani ekipom sa strane.

Iz istog broja

Nemoguć položaj crkve

“Prvi, novi demokratski”; “Vreme” br. 570

Željko Popivoda, Valjevo

Podržavam ideju o rekonstrukciji

“Rušenje Ušća”; “Vreme” br. 570

Vladimir Bošnjaković, elektronskom poštom

Beznadežno tvrdoglava basna

“Ustavotvorci napred”; “Vreme” br. 572

Dragi Ivić, Požarevac

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu