POŠTA

Vasa Pavković

Lične poruke

"Likovi u svađi" i "Sumnjiv čitalački sud"; "Vreme" br. 633

Ubrzo posle početka ovog polemičkog meča, uprkos preziranju fer-pleja, pokušajima da udara ispod pojasa i sličnim kerefekama, Slobodan Kostić se našao u nokdaunu, pa su mu se prikazivala prvo dva moja lika, a docnije i više njih. Njegova pisma su puna buncanja, mucanja, posrtanja – posledica totalne grogiranosti. Pošto je tužno posmatrati kako posrće po polemičkom ringu, prihvatam Kostićevu predaju borbe, koju označavaju i njegovi iskusni sekundanti iz "Vremena", bacanjem peškira u vidu pisma Dušana Arsenovića.

Tu nema ništa sporno. Čitalac Dušan Arsenović se javlja iz Norveške, da bi se solidarisao sa svojim omiljenim novinarem, jer ni on nije ni video, a kamoli još pročitao roman Ukop oca Mladena Markova. Budući da je D. Arsenović samo čitalac, on ne primećuje da u svom pismu poriče "sud čitalaca" a upravo se čitalačkim sudom i javlja. Interesantno!

Da bi bilo još interesantnije, dodaću da je Dušan Arsenović, verovatno, moj gimnazijski, da ne kažem školski drug, kojeg sam, iz pančevačke kafane "Šaran" na Tamišu, pre otprilike godinu dana, s tugom otpratio u daleku severnu zemlju i, verovatno, bolji život. Šaljući mi ovim putem prvi glas od sebe, Dušan me izrazito privatnim pismom, a preko "Vremena", obaveštava da je dobro i zdravo!

Duško, drago mi je zbog tebe, ali mogao si poruku ovako lične prirode da mi pošalješ e-mailom.

Iz istog broja

Ivana Grujanac

“Beli” i “crni”

Ivana Grujanac, Zemun Polje

Slavko Živanov

Šta je to Antonić otvorio?

Slavko Živanov

Radovan Lazić

Propust ili namera

Radovan Lazić, Beograd

Miloš Stanojević

Čije su “naše” pare

Miloš Stanojević, Beograd

Tamara Kaliterna

Sve je počelo s Anastasijevićem

Tamara Kaliterna, Beograd

Mirjana Vasović

Proizvodnja nacionalista

Mirjana Vasović, Beograd

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu