POŠTA

Slobodan Jaredić

Kajmak i margarin

Da mi je neko na ulici besplatno ponudio novu programsku šemu TV Pinka, odbio bih je; da su je preporučili na trafici za "tričavih" 16 din (koliko sam je platio SVOJIM novcem, umotanu u ostatak nedeljnika), samo bih se nasmejao, ali "Vreme" je za pare (i ni zbog čega drugog, nadam se) propagiralo dotičnu "tiskovinu" i još jednom je naplatilo, na trafici. Kao kad na pijaci kupite kajmak, a kod kuće otkrijete da ste preplatili margarin.

Žalosno je što se ovakvi slučajevi ponavljaju: prvo saga o časnoj i uspešnoj porodici i uspešnom "multinacionalnom biznisu", zatim plaćeni oglas agencije za ispitivanje javnog mnjenja plasiran kao analitički tekst, pa TV Pink.

Ispada da ste imali sreće što vam se "gospodin Legija" nije obratio sa svojim "doktorskim" oglasom, pa da ne potonete u medijski kal vaših sadašnjih klijenata, iz kojeg se oni, izgleda uspešno, izvlače.

Tužno je da na našem prostoru nema boljeg nedeljnika od ovoga, koji svesno i sistematično podvaljuje svojim čitaocima, ali je simptomatično da ja već izvesno vreme kupujem i još jedne nedeljne informativne novine, za ne daj bože.

Pošto sam član opštinskog odbora jedne političke stranke u svom gradu, pročitane brojeve "Vremena" donosim u stranačke prostorije, ne bih li time doprineo razvoju slobodne, građanske i evropske misli kod naših članova i simpatizera.

Poražen sam saznanjem da prvi put ozbiljno razmišljam o cenzuri (trganju središnjih 16 strana), ne zbog iznesenih političkih stavova, već zbog sramote objavljene u vašim novinama, dva puta naplaćene. Ili je to vaša "nova programska šema"?

Iz istog broja

Slobodan Antonić

Odgovor Popovu i Dereti

Slobodan Antonić

Milenko Petronijević

Prljav novac

Milenko Petronijević, elektronskom poštom

Olgica Đurković

Ja vas sa 10 godina vernosti, vi mene Pinkom!

Olgica Đurković, elektronskom poštom

Nina Savić

Šta košta ovo pismo?

Nina Savić, Beograd

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu