POŠTA

Jovan i Kara-Đura

"Verujem, dakle postojim", "Vreme", br. 539

Prvo da pohvalim vaš nedeljnik, jer ga čitam od prvih dana kada se pojavio, mislim od 1991. godine!!! Neću više dužiti i odmah da vam kažem iritirao me je tekst odnosno intervju sa beogradskim nadbiskupom Stanislavom Hočevarom u poslednjem broju "Vremena" (broj 539)! Nije me nadbiskup iziritirao već vaš novinar koji je pravio intervju odnosno koji se potpisao, Zoran Majdin!

Naime, na srpskom medijskom prostoru se kaže papa Jovan Pavle II umesto Ivan Pavao II, i to bih mogao prihvatiti kad kažu nekatolici ali nadbiskup tu razliku sigurno zna!!! Siguran sam da nadbiskup nije rekao Jovan nego Ivan, a taj novinar je u tekstu, koji kao nadbiskup odgovara, ipak napisao Jovan!!! TO NIJE U REDU!

U Hrvatskoj je Đorđe Đura! Zamislite sada da se tamo kaže Prvi srpski ustanak podigao je Kara-Đura!? Ali ne, tamo se kaže isto Kara-Đorđe!!! Zamislite se malo o tome, mislim da nije u redu da se ljudi "prekrste", a još gore ako se lažno napiše da je to neko drugi uradio kao što je ovaj vaš novinar napisao!

Iz istog broja

Nešto poput braka

Jelena Vukasović, elektronskom poštom

Mašti na volju

Bogdan Ivanišević, Njujork

Zabrana nepodobnog

Ivana Cvetanović, Beograd

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu