POŠTA

Marko Milanković, Bassivity Music

2. 6. 2004. / 17.06

Izmišljeno

"Ljudi i vreme"; "Vreme" br. 699

Ovim putem želim da iskažem veliko razočaranje i nezadovoljstvo postupkom vašeg novinara i urednika… koji je kao izjavu nedelje u vašem cenjenom časopisu citirao izmišljenu izjavu Eda Maajke, bosanskog muzičara čije izdanje će se uskoro pojaviti u Srbiji i Crnoj Gori u izdanju Bassivity Musica iz Beograda.

Čudno je sa kakvom lakoćom i nepromišljenošću ste preuzeli tekst iz časopisa koji je po svim civilizacijskim merilima i novinarskim standardima potpuni antipod "Vremena". Džaba vam, gospodine Žarkoviću, svi dodaci Friedrich Ebert Stiftunga i USAID-a, istraživanja o Račku i Srebrenici, pozivanje na razum i toleranciju, kada tako lako dodajete ulje na vatru tabloidskim pokušajima da prodaju koje novine više.

Kažite mi šta ćemo kad Edo dođe u Beograd? Da li treba da ga skrivamo i obezbeđujemo od morona koji su zapalili džamiju? Ili ne treba ni da dolazi? Da li da naše pokušaje da uspostavimo poslovnu i kulturnu komunikaciju sa državama bivše Jugoslavije bacimo u vodu i zamolimo Baju Malog Knindžu da repuje? To bi se sigurno dopalo "Svetu". A "Vremenu"?

Iz istog broja

Milena Matić

Kakav užasan dan

Milena Matić, elektronskom poštom

Anando Džafić

Čarobnjak, Kusturica

Anando Džafić, Beograd

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu