POŠTA

Isti problem

"Lagano umiranje"; VREME 1012

Tužno je to što je neko dozvolio da ova žena umire petnaest godina. Još tužnije je što su oni kojima se njena majka obraćala za pomoć prebacivali odgovornost jedni na druge.

Teško je oteti se utisku da je ova žena umrla zato što nikako nije mogla da se uklopi u profil zdravstvenih institucija. Internisti su je slali psihijatrima, psihijatri u bolnicu, a u bolnicama nije bilo mesta.

U KBC "Dr Dragiša Mišović" je nisu primili "zbog nesaradnje s lekarima i odbijanja lečenja", a što se direktora KBC "Zvezdara" tiče, "teško možete da naterate nekog da se leči ako on to neće". Ni jednima ni drugima, očigledno, nije bio dovoljan dokument na kome piše da Ivana Milosavljević nije dogovorna za svoje postupke.

Anoreksija je kompleksna bolest koja utiče i na rasuđivanje. Bar bi doktori to trebalo da znaju. Bar sam mislila da oni to znaju.

Ja imam petnaestogodišnju ćerku koja je, kao sve tinejdžerke, nezadovoljna svojom težinom. Pitam se šta bih uradila da moje dete pređe granicu i da povremene dijete pretvori u konstantno gladovanje. Pitam se kome bih se obratila za pomoć i pitam se šta bi trebalo da uradim da tu pomoć dobijem.

Iz istog broja

Neuspeli pokušaj analogije

Saša Marjanović, elektronskom poštom

Promocija užasa

Jasminka Gvero, elektronskom poštom

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu