POŠTA

Vesna Jovanović

G. Keli je bio na utakmici

"Dafinini pilići"; "Vreme" br. 677

Obracam vam se u ime svog klijenta US Steel Srbija, a povodom teksta pod nazivom "Dafinini pilici", objavljenog u broju 677 nedeljnika "Vreme"

U uvodnom pasusu ovog teksta, koji potpisuje novinar Miša Brkić, piše:

"Ukoliko ne pobede na parlamentarnim izborima dvojica srpskih političara mogli bi da se uhlebe u bordu direktora smederevskog US Steela. Istina, vest nije potvrđena, ali u Srbiji ništa više nije nemoguće. Navodno, generalni menadžer US Steel Srbija Tomas Keli 13. decembra prisustvovao je u Smederevu predizbornom mitingu Srpskog pokreta obnove i Nove Srbije i slušao kako Vuk Drašković i Velimir Ilić planiraju da oporave železaru Sartid. Kelijeva reakcija na ‘plan oporavka’ za sada je nepoznata bar iz dva razloga. Prvo, jer se Železara u Smederevu više ne zove Sartid nego US Steel Serbia, pa Keli ne razume o čemu su dvojica srpskih političara pričali. Zbog drugog razloga glavu lupaju timovi američkih eksperata koji pokušavaju da odgovore na pitanje šta se uopšte tiče tandema Draškovic-Ilić kako će se oporaviti Železara u vlasništvu jedne američke kompanije. Pa valjda je to posao o kome treba da brine Tomas Keli i njegovi dobro plaćeni menadžeri/"

Moram da izrazim nezadovoljstvo u ime svog klijenta što autor teksta navodi netačne i neproverene informacije, što ne priliči ni njemu kao iskusnom i ozbiljnom novinaru a ni novinama vašeg renomea. Naime, gospodin Tomas Keli pomenutog 13. decembra nikako nije mogao da prisustvuje predizbornom mitingu SPO i NS u Smederevu jer je tog dana najpre boravio u Beogradu gde je prisustvovao fudbalskom meču Crvena zvezda-Sartid na Marakani, a potom je od 20 časova gostovao na TV Smederevo, zajedno sa predsednicima sindikata smedrevske železare.

Objavljivanje proizvoljnih informacija u konkretnom slučaju nosi, pritom, opasnost od implikacija koje bi mogle naneti veliku štetu ugledu i imenu US Steel Srbija. Zato apelujem da već u prvom narednom broju ispravite načinjenu grešku i tako otklonite svaku mogućnost da ime kompanije US Steel Srbija dobije bilo kakvu negativnu i političku konotaciju.

Iz istog broja

Slobodan Srećković

Obesmišljena kritika

Slobodan Srećković, Beograd

Predrag Vujin

Red je red

Predrag Vujin, Majami, Florida USA

Nađa Milosavljević

Čovek je ubio Liberti Valansa

Nađa Milosavljević, elektronskom poštom

Doc. dr Mihailo Milinković

Potvrđene sage

Doc. dr Mihailo Milinković, katedra za Arheologiju ranog srednjeg veka Filozofskog fakulteta u Beogradu

Nikola Medić

Vreme nerviranja

Nikola Medić

Zoran Rilak

Malo i veliko

Zoran Rilak, student Fakulteta organizacionih nauka

Miljenko Dereta

Dugo a površno

Miljenko Dereta, Beograd

Branko Dimitrijević-Bahus

Gore od šaltera

Branko Dimitrijević-Bahus, elektronskom poštom

Goran Pavićević

Ličnost i naslovna strana

Goran Pavićević, Toronto, Kanada

ASTRA Tim

To nam daje snagu

ASTRA Tim

Momir Đoković

Svaka čast

Momir Đoković, elektronskom poštom

Hamida i Radosav Mašić

Bog vas blagoslovio

Hamida i Radosav Mašić, Sijetl, USA

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu