POŠTA

Zoran Mujbegović

Faul s leđa

"Časno"; "Vreme" br. 621

Poštovani gospodine Žarkoviću, obraćam se vama, pre svega kao nekom ko se u svojstvu glavnog urednika "Vremena" bori i zalaže za sve što je časno, jer eto, neposredno posle gola u poslednjem broju vašeg nedeljnika u narednom minutu, sledećoj strani, napraviste faul. Na sudiji je da sudi da li je to za žuti ili crveni karton, ali, faul je faul, klizeći, s dve noge i to s leđa. Kako sve ovo ipak nije utakmica, nećemo govoriti, a ni uplitati u sve ovo ni sudije ni navijače, a ni gledaoce, već pogledajmo na to sve časno, onako ljudski, građanski.

Kada bi sve što je navedeno u članku "Časno" i bila istina, (onako uzgred tek da kažem, a lako je sve proveriti, najmanje pola od svega treba pripisati navijačkim strastima, a onu drugu polovinu pripisati i uputiti na neke druge adrese), mene brine samo jedna rečenica koju moram, a verujte mi da mi je teško i da je prepišem, citirati: "Časno je što novine potpisuje čovek koji ima ličnu kartu na ime Mujbegović."

Vama se obraćam, jer vaše časno nema potpisnika, s molbom da mi vi objasnite o čemu se to zapravo radi i na šta se misli.

Prvo: znate, "na ime Mujbegović" ukazuje na prezime, a ne na ime, pa se pitam, onako građanski, da li to i ko to misli da je nečasno imati prezime Mujbegović i da li su neka prezimena, za nekoga samo za neke sredine, a neka druga za neke druge.

Drugo: da li ista rečenica ukazuje na sumnju na identitet neke osobe Mujbegović i da se iza tog i takvog imena ne krije neko drugi. Da je i to istina, "Reč nedelje" bar potpisa mene, a vaše "Časno" nikog i ništa, pa vas pitam da li to znači da "Vreme" stoji iza toga. Ja u to, verujte mi na reč, iskreno sumnjam, ali…

Čast mi je sebe potpisati svojim imenom i prezimenom, a ako mislite da je potrebno da vam dostavljam sve svoje podatke i biografiju, mogu i to, jer ja se ovoga imena i prezimena, a ni svoje biografije (uključujući trenutno u to i sve ljude iz nedeljnika "Reč nedelje"), ne stidim.

S poštovanjem Zoran Mujbegović, akademski slikar, glavni i odgovorni urednik valjevskog nedeljnika "Reč nedelje".

Iz istog broja

Nadežda Radović

Pevanje i plakanje

Nadežda Radović

Zoran S. Cvetković

Narod u magarećoj klupi

Zoran S. Cvetković, Beograd

Mirjana Vasović

Skaredne pesmice

Mirjana Vasović, Beograd

Ozren Tošić

Na velika vrata…

Ozren Tošić, Beograd

Ljiljana Smajlović

Ko je tu lakoveran?

Ljiljana Smajlović

Miodrag Prodanović

Transparentni računi

Miodrag Prodanović, elektronskom poštom

Danko Lara Radić

Nadirući prostakluk

Danko Lara Radić, Beograd

Srđa Popović, savetnik premijera za životnu sredinu, narodni poslanik Demokratske stranke

Zdravlje i prepucavanja

Srđa Popović, savetnik premijera za životnu sredinu, narodni poslanik Demokratske stranke

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu