POŠTA

Dojavio brat Đura

"Još prisluškivanja"; VREME 1168

Gospodo Urednici i Novinari uglednog nedeljnika "Vreme", čitam, dojavio Vam Brat Đura da je TeamViewer neki mnogo Veliki Špijun a i on izgleda do te spoznaje nije došao sam nego mu reče jednom jedan Wiki? Isto Brat valjda. Pa bi sad valjalo združenim snagama da blokirate aerodrom, odnosno TeamViewer? Čitam i ne verujem. A da se prethodno ipak konsultujete sa vašim divnim Slobodanom Bubnjevićem? Cenim da će čovek znati čemu ova đavolja stvar zapravo služi.

TeamViewer ništa ne "kontroliše", već pomoću njega možete pristupiti drugom računaru samo ukoliko je na tom drugom program instaliran i ako imate dva pristupna parametra za konkretnu radnu stanicu – što nemate ako je niste već sami opremili sa programskim paketom ili ako vam korisnik te udaljene radne stanice parametre nije dao. Drugo, TeamViewer ne "presreće" elektronsku komunikaciju sa drugog ("remote") računara jer sam ne radi ništa, a i ako ga pokrenete za tu sumnjivu radnju, pored pristupnih parametara za remote računar morate znati i pristupne parametre za tuđu elektronsku poštu (to je ono "username&password"). Teško da će u ozbiljnim institucijama, što privatnim što državnim, gde je ustanovljen poredak nivoa pristupa što serveru što lokalnim radnim stanicama, baš TeamViewer doći glave.

TeamViewer je, treba reći, i naročito zgodan za primeniti u slučaju starih i zanemoćalih roditelja koji imaju tu životnu sreću da su im deca sa stalnim prebivalištem svetlosnu godinu udaljena od Srbije, da im, ne pomerajući se sa sopstvene stolice, aktivirate Skype ili nešto slično za komunikaciju na daljinu u slici&reči, u situacijama kada im "stalno nešto iskače po ekranu i neće ništa da radi kako treba".

Otkako me je pre godinu dana moj "remote" brat itwebista prosvetlio i opismenio TeamViewerom, na čemu sam mu beskrajno zahvalna, ja ga više ne isključujem ni na jednom računaru, što kod kuće što na poslu. Toliko mi je koristan. Nego, da i meni Brat Đura sad ne zakuca na vrata?

Iz istog broja

Od davnijeh dana

Nikola Janković

Posvećenost i ljubav

Nikola Janković

Duboka povreda

Ivica Đurović

Priviđanje Srba

Mihajlo Jovanović

Ko te plaća

Ivana Cvetanović

Neustavni prestolonaslednik

Vladimir Pavlović

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu