POŠTA

Đubre je đubre

"Fantomi i fantomke"; VREME 1066

Imam utisak da pojedini novinari i kolumnisti doživljavaju internet komentatore kao nelojalnu konkurenciju, da bi čak ukinuli ili zabranili komentare. Srećom, njihova "jurisdikcija" ne ide tako daleko. Komentari čitalaca su postali "obavezan pratilac" elektronskih izdanja novina svuda u svetu i to ne može da se zaustavi, ukine i zabrani.

Slažem se da među tim komentarima ima svakakvog đubreta, a zar ga nema i u "matičnim" štampanim izdanjima listova i među "profesionalnim" urednicima, novinarima i komentatorima, pa i kolumnistima, koji za to đubre primaju platu. Pročitajte, ili bolje nemojte, kolumne u "Kuriru" i ne samo u njemu.

Osoba koja piše i potpisuje ovu kolumnu, po sopstvenom "priznanju", odavno piše protiv "privatnih lica" (bez lica) koja "drndaju šta im se ćefne" i vređaju svakoga ko im se ne sviđa i u pravu je. Takođe je u pravu kada kaže da "kada daš ljudima priliku da budu svinje, oni je iskoriste". Ali mu zameram ograničenost i jednostranost gledanja i mišljenja o ljudima i komentarima. A i o svinjama.

Kao i svaka stvar i ova ima drugu, svetliju stranu. Ima i veoma dobrih, pismenih, stilski doteranih, pa i duhovitih komentara. Ja bih misao gore pomenute osobe dopunio sledećim rečima: ako ljudima daš priliku da, bez komplikacija i tehničkih zavrzlama, postanu komentatori, novinari, pa, zašto da ne, i pisci, neki od njih će je iskoristiti.

Iz istog broja

Dve grupe

Željko Vujotić, pravnik iz Beograda

Sačekajmo kraj

Slaviša Aranđelović, elektronskom poštom

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu