POŠTA

Svetozar Savić

Da! Otkazali ste!

"Odgovor Popovu i Dereti"; "Vreme" br. 640

"Dakle: ne, nisam otkazivao gostovanje ni u kakvim emisijama…" ("Vreme" br. 640), jedna je od reakcija Slobodana Antonića, povodom nekih "reakcija" na tekst "Misionarska inteligencija" ("Vreme" br. 631) .

Red je da reagujem. Po izlasku vašeg lista (br. 631), u kojem je i objavljen tekst gospodina Antonića, ili bolje reći tekst koji izaziva "polemike" , uputio sam pomenutom gospodinu poziv za gostovanje u emisiji "Može da bude, ne mora da znači" (Radio Politika, 11. februar 2003). Tema emisije je bila "Neonacionalizam i nova desnica". Ljubazno (vrlo) on odbija moju ponudu, jer, kako je rekao, očekuje polemike na objavljeni tekst. Dr Nebojša Popov, kao i dr Stjepan Gredelj i dr Vladimir Cvetković, pored drugih funkcija, svi su iz Instituta za filozofiju i društvenu teoriju, prihvataju učešće. Za pojedine sam mu saopštio da su prihvatili učešće, a to su gospodin Popov i gospodin Gredelj.

Pitam se samo da li je emisija, odnosno serijal na talasima radija Politika, koji je ista radio stanica realizovala svakog radnog dana od 16 do 17.30 časova, zapravo, "nikakva" emisija/serijal, ili gospodin Antonić pravi jednostavnu slovnu grešku. Naime, kada govori kako nije otkazivao gostovanja "ni u kakvim emisijama", možda je ono "u" ubačeno greškom, a on zapravo misli na "nikakve" ili pak emisije koje ne zavređuju nikakvu pažnju.

Da ste dobili polemiku, dobili ste. A ja bih samo malo istine u tome. Nije lepo lagati, gospodine.

Iz istog broja

Žarko Markov

O imenu

Žarko Markov, Zemun

Duško Šipetić

Vreme za obračun

Duško Šipetić, Beograd

Milan Sitarski

Pregrejani i podgrejani

Milan Sitarski, Beograd

Saša Vračar

Dug proces

Saša Vračar, Konstanc

Nenad Daković

“Drveno gvožđe”

Nenad Daković

Vojin Dimitrijević

Tvrdnja i celina

Vojin Dimitrijević

Vladimir Pištalo

Ples duhova

Vladimir Pištalo

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu