POŠTA

"Kinezi, Raka i komunizam", "Vreme" br. 555

Bespredmetne izmišljotine

U Vašem cenjenom listu, čiji sam redovan čitalac, objavljen je tekst pod naslovom "Kinezi, Raka i komunizam" u broju br. 555 od 23. avgusta ove godine, pun proizvoljnih i apsolutno netačnih podataka. Uz puno razumevanje da je reč o reportaži i izjavama "upućenih" sagovornika, iznenađen sam postupkom autora koji je prihvatio i objavio njihove tvrdnje koje su, najblaže rečeno, daleko od zdrave pameti, logike i – istine. Zato me čudi da neke detalje, evidentno netačne, autor ili redakcija nisu ispravili. Ali da pođem redom:

Apsurdno je i netačno da su "Kinezi dobili dva miliona viza" i da Ambasada NR Kine u Beogradu daje svakom svom građanu 10.000 maraka ukoliko "priženi našu", odnosno neku devojku iz SR Jugoslavije, kao i da u Beogradu ima 700.000 Kineza koji prodaju "zaraženu robu", a što sve predstavlja besmislicu bez presedana.

Iako je rečeno u prenesenom značenju, krajnje je neukusno reći da im (sagovornicima autora teksta) "žuti pojedošu džigericu". Ali, to je stvar Redakcije, odnosno lektora.

Pretpostavljam da je pisano s namerom da bude duhovito ("… nešto drugo je opasno, te ako počnu da se mešaju sa nama, a mešaće se sigurno, to će bude nešto sačuvaj bože, ko kad ukrstiš leskovčane i hobotnicu, neće liči ni na šta, ali će bere papriku; ako nas i to strefi, ima traže državu…"), ali je ta duhovitost meni nerazumljiva, i moj utisak je da je reč o nekoj vrsti uvredljivosti za koju u vašem listu, bar do sada, nije bilo mesta.

To što izvesni Raka tvrdi da je "Mira jednom otišla u Kinu, da ih je za njom došlo 50.000, tek bismo najebali da je češće išla" takođe je potpuna izmišljotina o kojoj je bespredmetno raspravljati.

U nadi da ćete ovaj tekst objaviti i time demantovati pomenute i nepomenute netačnosti,

s poštovanjem

Iz istog broja

"Šta čeka decu", "Vreme" br. 553

Svet i vek

Dejan Radović, elektronskom poštom

"Istorija jedne floskule", "Vreme" br. 552

Autobus na šinama

Goran Đorđević, član DSS-a iz Niša

"Ubistvo, korupcija i političke igre", "Vreme" br. 554

Mlada i mladoženja

Petar Mitrović, Beograd

"Rekonstrukcija, pa izbori", "Vreme" br. 555

Obećali ste dosadu!

D. Perić, Bežanija

"Dribling s računima", "Vreme" br. 555

Sponzori “Partizana”

Bogdan Branković, Kovin

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu