Nedelja

Korporativna odgovornost

Virtus za Eurobank EFG

Na svečanoj ceremoniji u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, 4. decembra, u organizaciji Balkanskog fonda za lokalne inicijative, po četvrti put dodeljena je godišnja Virtus nagrada za korporativnu filantropiju.

Eurobank EFG dobitnik je Virtus nagrade u dve kategorije: za doprinos na nacionalnom nivou i za najinovativniji projekat. Glavnu nagradu grčka banka dobila je za sveobuhvatan program "Investirajmo u evropske vrednosti", kroz koji je u oblasti edukacije, zdravstva, zaštite životne sredine, razvoj inkluzivnog društva i kulturu od 2006. uloženo preko 3,5 miliona evra. Nagrada za najinovativniji projekat Eurobanku EFG je pripala za podršku akciji "Pokretni inkluzivni muzej", izložbe studentskih radova koji predstavljaju predmete prilagođene za osobe sa invaliditetom.

Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici pripala je kompaniji Hemofarm. Pored podrške raznim manifestacijama u Vršcu i donacija školama i bolnicama, Hemofarm je pokrenuo i jedinstveni projekat u Srbiji – "Pokretnu apoteku". U kategoriji dugoročnog partnerstva između poslovnog i neprofitnog sektora, nagrađena je konsultantska kuća Ernst&Joung za saradnju sa Mladim istraživačima Srbije. Za društveni doprinos u kategoriji malih i srednjih preduzeća, priznanje Virtus pripalo je firmi Banja Komerc. Specijalnu nagradu za medijski doprinos ove godine osvojio je javni servis Radio televizija Srbije, za promovisanje kampanje zaveštanja i transplantacije organa.

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić podsetio je ovom prilikom da je nedavno usvojen Zakon o zadužbinama i fondacijama i kazao da očekuje da će on podstaći lepu srpsku tradiciju solidarnosti privredne elite, koja ni u 19. veku nije bila bez kontroverzi.

Iz istog broja

In memoriam

Dubravka Vojvodić

 

Otkriće NASA

Život kakav ne poznajemo

j. j

Festival nauke 2010.

Čiko, a gde je vaša laboratorija?

S. Bubnjević

Novogovor

Haktivista

Milan Milošević

Slučaj generala Trifunovića

Samo na rečima

j. j

 

Foto nedelje

nedelju uređuje Jasmina Lazić

Broj nedelje

18,23

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu