Nedelja

Predlog za noć u Beogradu

Tranzicija u transu

Prokrvi sam ovaj grad

Ne volim pitanje – e, a gde se izlazi. Definitivno ume da me iznervira u sekundi.

Izlazi se valjda svuda, stalno i na svakolika mesta prestonice. Nekad se loše provedeš, nekada izvan svih očekivanja prosto – feeenooomeeenaaalno!

Za jednog čoveka sam sigurna da skoro neće nigde izaći, a vi? Pa, ne vidim razlog zašto ne biste obukli svoj najlepši autfit i krenuli da vidite šta nudi najveća krčma na Balkanu. Samo znajte da kada obučete sve novo, tek kupljeno i raspakovano – to se vidi & jednostavno bode oči – tako da postupite kao u onoj "veding" pesmici – nešto plavo, nešto pozajmljeno, nešto naopako – protiv uroka, valjda.

Ovo treće sam izmislila, ali može da deluje. Ionako smo građani skloni raznoraznim sujeverjima. Tako npr. neki izlaze samo četvrtkom, neki isključivo preko dana, neki definitivno samo petkom, mnogi pak ni za živu glavu ne napuštaju kvadraturu svoga stana, drugi nikada ne plaćaju svoje piće, treći neće – "ma nema boga" ako nisu na VIP spisku… Svaki čovek po jedna ćud, a domaći "krčmari" utrkuju se u ponudama ne bi li zadovoljili, ili makar na jedno veče privukli većinu.

Tržište, brate, šta reći!

U svakodnevnim small talk pričama saznajem zgroženost mnogih menijem provoda koji se nudi u metropoli – a on u suštini nikada nije bio bogatiji…

Nekoliko stranih disk džokeja per week raznih pravaca elektronske muzike.

Striptizete na korak do penetracije uživo.

"Zvezde" po kafanama izvode repertoar od EKV-a do Karleuše sa sve mogućnošću igranja na stolovima i besplatnim salvetama.

Koncerata svakojakih grupa & pojedinaca, SKC hepeninga, performansa neproverenih performansi.

OR je učinio i koktele prijemčivim iscrpljenim novčanicima, toliko kafea & kafića – klubova & klubića da je neophodna nova mapa grada.

Zvaničnih menifestacija sa nezvaničnim čil autima – egzotike na svakom koraku samo se treba opustiti i zaželeti da se pomešaš i učiniš nešto ne bi li prokrvio ovaj grad koji neumitno zahvata trans – tranzicija. Ko je preživi pričaće, a valja se oprobati. Jebeš pesimizam i čekanje da ti se nešto desi ili neko ukaže – zabave ima onoliko koliko sam možeš sebe i druge da zabaviš. Sve je do tebe i tvojih mogućnosti – to je valjda taj kapitalizam! A disko kuglu možeš uvek da poneseš sa sobom, makar kao privezak. Disko je ionako davno postao način života. Nabilduj samopouzdanje toliko da se štrasom na majici samo od sebe ispiše fuck off i am a superstar and this is my night!

Ukoliko pak ne verujete na reč, uskoro ćete imati prilike da vidite samu sliku beogradskih noći te potražite u svom TV vodiču šifru histerik posle ponoći, XXX-rated.

Pa se viđamo!

A?! Može?

Dogovor!

Iz istog broja

TV manijak

Aleksa gerilac

Dragan Ilić

Meridijani

Duška Anastasijević

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu