Nedelja

Valjevo

Tompus među svoji 2

Tompus među svoji

Tog jutra, petak, 25. septembar, takoreći pred Krstovdan, stanje u Policijskoj upravi Valjevo je bilo mobilno, u posetu je dolazio, kako je stajalo u pristigloj depeši, Prvi potpredsednik vlade, Zamenik premijera, ministar Unutrašnjih poslova Ivica Dačić. Visoki dužnosnici valjevske policije su se, po uputstvima jedne crnojke iz protokola g. ministra – za koju ti jezici rekoše da je prerušeni Baki Anđelković – dobro uravnjali, kad je pred zgradu stigla kolona crnije audija, i drugije marki od te klase. Iz jednog od tih autočudesa izađe Prvi potpredsednik Vlade i Tako dalje Dačić, iz drugog direktor policije Veljović, pa tako dalje i tako redom. Jedan raportira, Gospodine ministre, pripadnici Policijske uprave Valjevo nalaze se na izvršenju redovnih poslova i zadataka, raportira glavni policijski inspektor Goran Timotić. Prvi potpredsednik Vlade i Tako dalje Dačić sa beli kolir i ostalu pripadajuću ministarsku garderobu klimnu, pozdravi svakog postrojenog plus za svakog nađe po više ministarskih reči. Sve se povuče u zgradu, u obilazak i radni sastanak.

Onda Prvi potpredsednik Vlade i Tako dalje Dačić posetio zgradu opštine gde im’o radne i druge sastanke. Po tim aktivnostima bila konferencija za štampu. Svi zauzeli mesta, Prvi potpredsednik i Tako dalje pit’o, Je l’ može, javio se DS gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević, grad Valjevo, u celodnevnoj poseti, ugostio Zamenika premijera i ministra, imali konsultativne i uspešne razgovore. Onda on, gradonačelnik, dao Njemu poklon, umetninu u neki materijal koja predstavljala Kulu Nenadovića, Zamenik premijera i ministar poklon primio milo ga gledajući. Onda On zahvalio, i rek’o da, kao ministar i Zamenik premijera, želi da obiđe sve policijske uprave i stanice, jer kakva je policija najbolje se vidi u policijskim stanicama. Onda rek’o još, i rek’o da policija izdala milion i sto hiljada pasoša, tu izdavanje ličnih karata, vozačkih dozvola, i da sve to pada na policiju. Nastavio na te teme, rek’o da policiju treba osavremeniti, te da je naša policija, i sa logistikom kojom raspolaže, dala FBI-ju podatke koje pedofile da jure u Americi, kad su ovi pitali kako došli do toga, odgovorili da to Njihova tajna. Onda još nastavio na te teme, rek’o da zadovoljan rezultatima i stanjem u Policijskoj upravi Valjevo, zahvalio domaćinu na razumevanju i podršci.

Šta onda bilo, onda Prvi potpredsednik Vlade i Tako dalje uzeo izlazi iz zgrade opštine, policija zaustavila i pešački saobraćaj, Ministar uspešno izaš’o i sa svi svoji se uputio u Novo naselje, prigradsko naselje, gde, po taj protokol i onu depešu, im’o susret sa Valjevskim vladikom Milutinom, a u Vladičanskom dvoru koji opravio i Crkvi poklonio biznismen Vidoje Vujić. To ne bilo sve, Prvi potpredsednik Vlade i Tako dalje celodnevnu posetu završio obedom u hotelu Grand. Tu Zamenik premijera i Tako dalje razvez’o kravatu, i na ručku kome po protokolu i onu depešu, pored DS Gradonačelnika, prisustvov’o ceo Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije, lepo jeo ‘leba. Na kraju, u dobrom raspoloženju i u pravom i svom društvu, bez da pravi kolutove, zapalio i popušio rangu pripadajuću cigaru.

Iz istog broja

Novogovor

Lusi

Milan Milošević

In memoriam

Slaven Kranjc

Filip Švarm

Hrvatska

Runda za pušače

Tatjana Tagirov

Slučaj Mine Zakić

Vunderkind bez stipendije

Vladan Stošić

Godina Darvina

Trka kornjača

S. Bubnjević

Broj nedelje

30.000

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu