Nedelja

Stipendije

Štrajk u Londonu

Bivši student Fakulteta političkih nauka, Slobodan Tomić, najavio je štrajk glađu ispred Ambasade Srbije u Londonu jer smatra da je diskriminisan pri konkursu za stipendiju Fonda za mlade talente. Stipendija mu je neophodna kako bi mogao da nastavi studije na londonskom univerzitetu u London School of Economics and Political Science (LSE).

Tomić je učestvovao na konkursu za studente koji žele da nastave studije u inostranstvu. Konkurs je organizovao Fond za mlade talente pri Ministarstvu za omladinu i sport. Međutim, Tomić se nije našao na konačnoj listi od 155 stipendista.

Iz Fonda za mlade talente tvrde da je prekasno poslao dokumentaciju. Neven Tubić, predstavnik Fonda, kaže da su Tomića, kao i ostalih 126 konkurenata koji su dostavili nepotpunu dokumentaciju, zvali telefonom i podsetili da podnesu papire. Tomiću su nedostajali original i overen prevod potvrde o upisu, izjava da će boraviti u Londonu i fotokopija lične karte. "Nakon poziva, dostavio je sve, osim prevoda, koji je priložio tek u žalbenom periodu, što je protivno pravilima", rekao je Neven Tubić.

Slobodan Tomić, koji je prošle godine bio stipendista Fonda za mlade talente, tvrdi da je poslao sva dokumenta, pa i dodatna koje je Ministarstvo tražilo mesec i po dana nakon zatvaranja konkursa: "Tražili su da za tri dana pošaljem dokumenta, nigde nije objavljen rok ni spisak potrebnih dodatnih papira, ali sam poslao sve do jednog", rekao je Tomić za "Dojče vele". Prema nezvaničnim informacijama do kojih je "Vreme" došlo, Tomić ipak neće štrajkovati glađu, a LSE mu je odobrio punu stipendiju.

Iz istog broja

Telekomunikacije

Stiže konkurencija

Marija Vidić

Poštanske marke

Izvozimo u Kinu

Vladan Stošić

Novogovor

Rasprijateljiti

Milan Milošević

Nauka

Pokrenuta mašina Velikog praska

Slobodan Bubnjević

Broj nedelje

23.294

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu