Nedelja

Književnost

Stipendija »Borislav Pekić« novinaru »Vremena«

Stipendija »Borislav Pekić« novinaru »Vremena« 1

Ovogodišnji dobitnici književne stipendije Fonda "Borislav Pekić" su Berislav Blagojević, pisac iz Banjaluke, i Slobodan Bubnjević, novinar "Vremena".

Berislav Blagojević je rođen 1979. godine u Slavonskom Brodu. Magistar je geografskih nauka i do sada je objavio sledeće knjige: Lamentacija po Sofroniju (2005), Trebao sam biti riječ (2005), Ja, revolucionar (2010) i Revolucionar (2012). Poeziju i prozu je objavljivao u časopisima "Koraci", "Sarajevske sveske", "Nova Zora", "Književnik", "Putevi", "Riječ", "Unus Mundus", u "Balkanskom književnom glasniku", online časopisima Blesok, Male novine i drugim.

Slobodan Bubnjević je novinar, pisac, po obrazovanju fizičar. Rođen je 1978. u Rijeci u Hrvatskoj. Objavio je knjigu "Perturbacije i druge nevolje" (2006), dok je knjiga "Strah od promaje" u štampi. Objavljivao je priče u više književnih časopisa u regionu, a nekoliko njegovih priča i drama osvojilo je literarne nagrade.

Stipendiju fonda "Borislav Pekić" dobio je za rukopis romana Sedmi narod. O kandidatima je, kao i prošle godine, odlučivao žiri koji čine Ljiljana Pekić, Predrag Palavestra, Vladislava Gordić-Petković, Gojko Božović i Mileta Prodanović, a svečana dodela stipendija biće održana 2. jula u Beogradskom dramskom pozorištu.

Iz istog broja

Nagrada »Konstantin Obradović«

Za toleranciju

R. V

London - Ekvador

Putovanje Džulijana Asanža

Marija Vidić

Viminacijum

Red mamuta, red zlata

M. V

Broj nedelje

7

 

Novogovor

Ireverzibilno

Aleksandar Ćirić

 

Foto nedelje

"nedelju" uređuje jasmina lazić

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu