Nedelja

Humanitarna akcija

Stigli prvi inkubatori 2

Stigli prvi inkubatori

 

Zahvaljujući prvim donacijama koje su pristigle zahvaljujući humanitarnoj akciji "Bitka za bebe", koju je pokrenuo Fond B92, naručeno je 20 inkubatora. Oni će biti donirani Institutu za neonatologiju u Beogradu i Institutu za zaštitu zdravlja dece i omladine u Novom Sadu.

Aktivna kampanja krenula je 1. septembra i prvi rezultati ostvareni su veoma brzo. "Prvi rezultati su odlični", ocenio je Veran Matić, predsednik Fonda B92. No, cilj akcije je da se prikupe sredstva za 100 inkubatora za sve zdravstvene institucije u Srbiji koje se brinu o prevremeno rođenim bebama. Matić je prošle nedelje napisao da je ideja za pokretanje akcije stigla zahvaljujući informativnom programu TVB92 na kom je emitovan prilog o stanju u kojem se nalaze inkubatori u Institutu za neonatologiju u Beogradu. "Kada smo se malo raspitali, videli smo da je to i širi problem jer problem nedostatka inkubatora postoji u čitavoj zemlji. Odlučili smo da pokrenemo akciju koja će rešiti ovaj problem tako što ćemo prikupiti sredstva i kupiti 100 inkubatora. Time mislimo da ćemo nadoknaditi sve one zaostatke koji su do sada napravljeni i pomoći zdravstvenim institucijama i zdravstvenom sistemu, a samim tim i malim herojima i njihovim roditeljima, da rade i da se bore u dostojanstvenim i profesionalnim uslovima, bar kada je reč o inkubatorima."

Svi oni koji žele da pomognu akciju o detaljima se mogu informisati na sajtu www.bitkazabebe.rs ili se mogu javiti Fondu B92 na broj 064 8151242.

Iz istog broja

Novogovor

Nesvrstani

Aleksandar Ćirić

Broj nedelje

2019

 

In memoriam

Ilja Arizanov

 

 

Foto nedelje

"nedelju" uređuje jasmina lazić

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu