Nedelja

Domaćin Dragan Marković Palma

Sobe za mladence 2

foto: tanjug

Sobe za mladence

Kad sebe je gradonačelnik Jagodine, et republički poslanik i jednoglasni lider Jedinstvene Srbije – čini se kad je pripoved’o da je Koštunica najbolji premijer svih vremena – rek’o da je on politička budućnost Srbije. Bezbeli i bez ostatka došlo to vreme. Nekadašnji Arkanov potpredsednik i poslanik postao je nezaobilazni plus ujedinjujući faktor Vladajuće koalicije. Tome da je Politička budućnost i Sve što Sleduje se definitivno ne može prići. Uostalom, kapu mu je skinuo i sami predsednik Tadić, jako na Palminom Izbornom Solističkom koncertu u Sava centru, kad ono rek’o, Hvala vam, gospodine Markoviću, i kad gospodin Marković – pred diplomatski kor, lideri Koalicije na vlasti, 4000 delegata koji ga jopet izaglasali za predsednika Jedinstvene Srbije kad su seli u autobuse kojima su dovedeni – poneseno izjavio da svuda i na svakome mestu priča kako je Tadić najveći predsednik svih vremena.

Ondak i posle take verifikacije gospodin Palma, koji bi, zbog tu Evropu i taj naš Identitet, mog’o promeni nadimak u Bukva, Oraj, Mušmula, oli nešto drugo od naše flore i faune, nastavio demonstrira tu Političku budućnost. Prvo što uradio je da je zađaba, i kao predvodnik, odveo preko 100 seljaka iz Jagodinu pravo u Beč i pravo u hotel sa pet zvezdica da vide tu Evropu i da to posle u Srbiji primenjivaju. Još se utisci nisu opričali po prelima i poselima, a gospodin neka bude Bukva doneo jošte jednu inicijativu. Prošlog vikenda, ili će biti neki radni dan, otvorio nove domove kulture u selima Deonica i Voljevče. Na svečanosti, na kojoj su svi prisutni imali besplatno jelo i piće, gospodin neka bude Mušmula istak’o da je to 36. i 37. dom kulture koji je izgrađen sredstvima grada, i da je svaki dom opremljen sa 250 kompleta za jelo, stolovima i klupama, rashladnim uređajima i kuhinjama za organizovanje svadbi i drugih svečanosti, i da tako želi da stimuliše mlade da se žene i udaju i imaju potomke. U tu priliku gospodin Prvi domaćin obeć’o da će grad snositi troškove svadbi za mladence starije od 30 godina, da jednom od mladenaca, ako ne rade, sleduje pos’o, kao i 200 evra mesečno za svako dete.

Za sve i zađabe pevali Lepa Lukić, Olja Karleuša i Era Ojdanić, koji prisegnuo da će i dalje i kol’ko treeeba pevati zađabe. Prvi domaćin još i sve obavestio da svaki dom kulture ima i svečanu binu, garderobu za učesnike, sobu za mladence, da će sva deca ići zađabe na letovanje… Već na zađabe veselju bilo zainteresovani’ za zađabe svadbu, a kako je Politička budućnost gospodina Bukve belodana Sadašnjost, ne treba sumnjati da će on i lično bude zađabe kum. Mada ne treeeba skrajnuti da bi tu ulogu, u ime Stabilnosti Koalicije, mog’o preuzme neko od lidera Koalicije na vlasti, recimo predsednik Tadić, a u tu situvaciju bi pod obavezno valjalo računati na neposredan doprinos neumornog Prvog zamenika, potpredsednika Vlade, ministra Unutrašnjih poslova gospodina Dačića.

Iz istog broja

Lik i delo

Jelko Kacin

Dragoslav Grujić

Grip H1N1

Edukacija o vakcini

J. L

Queeria kalendar

Prijateljstvo u doba recesije

T. S

Atentator na papu Jovana Pavla II

»Napisaću savršeno jevanđelje«

Jelena Jorgačević

Dobri ljudi

Donacija za auto

Vladan Stošić

Novogovor

HRM, menadžer ljudskih resursa

Milan Milošević

Ubistvo Brisa Tatona

Podignuta optužnica

J. Lazić

Broj nedelje

8,5

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu