Nedelja

Tragedija

Samoubistvo policajca 2

Samoubistvo policajca

Na Svetog Nikolu objavljena je vest koja malo koga nije šokirala. Policajac Saša Živković izvršio je samoubistvo nakon što je kolima udario četrdesetčetvorogodišnju Tanju Marinković. Dok su kolege Saše Živkovića vršile uviđaj, on je ušao u službeni automobil i ubio se pucajući sebi u glavu. Brzo je prebačen u leskovački Urgentni centar, gde je i preminuo. Imao je 34 godina i dvoje dece. Sa porodicom je živeo u Vlasotincu. Policija je saopštila da u trenutku nesreće nije bio na dužnosti.

Nesreća se dogodila nedaleko od pešačkog prelaza. Nakon što je udario Tanju Marinković, Živković je odmah pozvao Hitnu pomoć i saobraćajnu policiju. Prema izjavama prisutnih, do njihovog dolaska on je ukazivao pomoć povređenoj ženi.

Tanja Marinković ima teške povrede glave, prelom lobanje, petog vratnog pršljena i obe nosne kosti. U Urgentni centar u Leskovcu primljena je u svesnom stanju te u trenutku kada je S. Živković odlučio da oduzme sebi život nije delovalo da je teže povređena. Dan nakon nesreće njeno stanje je stabilno, ali još nije van životne opasnosti i očekuje je premeštanje u Klinički centar u Nišu. Sindikat srpske policije izdao je saopštenje u kojem se kaže da su sa nevericom i tugom primili vest da je još jedan policajac oduzeo sebi život. "Nažalost, ovakve vesti odavno su prestale da nas iznenađuju. Veoma je žalosno da svakog meseca ispraćamo po jednog mrtvog policajca i da rešenja nema. Slobodno možemo reći da ovo odavno više nisu izdvojeni primeri, ovo postaje epidemija kojoj nema leka (…) U javnosti i pojedinim medijima mogu se pronaći komentari da se u MUP zapošljavaju ljudi koji su duševno bolesni ili labilni, što je sasvim neprikladno i netačno. Kandidati za redovan prijem u radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova podvrgavaju se rigoroznim lekarskim pregledima a u službu se primaju isključivo fizički i duševno zdrave osobe. I šta nam se to kasnije dešava? Sve ono što se kasnije dešava sa zaposlenima je posledica društvenih i socijalnih prilika u zemlji, porodici i na radnom mestu. Upravo zbog toga je neophodna dobra psihološka podrška kakvu je imaju pripadnici policije u razvijenim zemljama sveta", zaključuje se u saopštenju.

Iz istog broja

 

Foto nedelje

"nedelju" uređuje jasmina lazić

Broj nedelje

1000

 

Platne kartice

Šta novac ne može kupiti

S. Bubnjević

Novogovor

Evro-

Aleksandar Ćirić

Spomenici kulture

Otvorena vrata

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu