Nedelja

Poslovne vesti

Novo Društvo

Društvo Srbije za odnose sa javnošću, osnovano sredinom maja, pokrovitelj je sedmog po redu susreta profesionalaca iz oblasti odnosa sa javnošću. Osnivači Društva su ugledni predstavnici PR agencija, univerziteta, državnih institucija i organizacija kao i velikih privatnih kompanija. Društvo će se zalagati za unapređenje struke, približavanje svetskim standardima, uvođenje etičkih kodeksa, poboljšanje obrazovanja i edukaciju opšte i stručne javnosti. U utorak 1. juna na skupu stručnjaka iz oblasti PR-a, PRijem2004, najuspešnijim kompanijama, organizacijama, institucijama i agencijama dodeljena su PRiznanja za izuzetne komunikacijske aktivnosti.

Pivo na dohvat ruke

Nakon prošlogodišnjih promocija na Leskovačkoj roštiljijadi, Beogradskom festivalu piva i Saboru trubača u Guči, Pivara Skopje nastavila je promotivnu kampanju "Skopskog piva" u SCG sa sloganom "Skopsko 100% pivo". Tako je od 1. juna u McDonald’s-ovim restoranima prvi put moguće kupiti upravo ovo pivo, jedno od četiri najprodavanija u doba bivše Jugoslavije. Pivara Skopje će od sada umesto uobičajenih 100.000, u Srbiju i Crnu Goru isporučivati 300.000 hektolitara godišnje.

Unapređenje teško 25 miliona evra

Nakon što se udružila sa nemačko-francuskom firmom "Tarkett Sommer", vodećom svetskom kompanijom u proizvodnji podnih obloga, kompanija Sintelon svake godine beleži rast od 20 odsto, pre svega povećavajući izvoz na koji odlazi oko 80 odsto proizvodnje u gotovo svim proizvodnim kategorijama. Proizvodnja uz pomoć modernih mašina i najkvalitetnijih uvoznih sirovina se zahvaljujući Sintelonu iz pogona u zapadnoj Evropi premešta u Srbiju, pa je ta kompanija, samostalno i kroz zajedničko preduzeće u protekle dve godine uspela da uloži preko 25 miliona evra kako bi poboljšala proces, uvećala produktivnost i uvela nove tehnologije u proizvodnju podnih obloga i proizvoda za domaćinstvo. Sledeći Sintelonov projekat biće fabrika višeslojnog parketa u Bačkoj Palanci u koju će biti investirano petnaest miliona evra i zaposleno 200 novih radnika.

Ekologija u kući

Pregovori koji su trajali više od godinu dana između dva proizvođača nameštaja – firmi Simpo i Ikea, završeni su 1. juna potpisivanjem ugovora o saradnji po kome će samo do kraja ove godine biti proizvedeno oko 85.000 dušeka ukupne vrednosti oko tri miliona evra. U Simpu kažu da su ugovorom definisani svi segmenti rada, a da se posebno ističe briga za zaštitu životne sredine i zaštita na radu, kao i da, poučeni iskustvom sa Dalekog istoka zaposleni u kompaniji ne mogu biti mlađi od osamnaest godina. U Simpu smatraju da ugovor sa Ikeom predstavlja izvozni posao godine i očekuju da će u skorije vreme njihovi proizvodi biti prisutni u celom svetu.

Iz istog broja

Pun kufer marketinga

Zavođenje

Nadežda Milenković

Broj nedelje

312.000

Poslanici i sudovi

Radikalna struja i imunitet

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu