Nedelja

In memoriam

Miodrag Milošević

1962 – 2012.

Iznenadna smrt Miodraga Miloševića, jednog od najboljih grafičkih dizajnera u Srbiji, spada u one u koje nije lako povjerovati, a još teže ih je prihvatiti.

Miodrag Milošević 1

Milošević je karijeru započeo u Beomedicini, a nastavio u Studio 4 i Luna TBA surađujući u isto vrijeme i sa ostalim vodećim marketinškim agencijama poput Mekeneriksona, Ogilvija, Ovejšna i drugim. Među velikim brojem izuzetno uspješnih Miloševićevih rješenja posebno se izdvaja Katalog Zastavinog oružja, ocjenjen kao najbolji u regionu, katalozi za nakit u Njemačkoj, Tajlandu i Izraelu, učešće u timu koji je redizajnirao etikete za Jelen pivo… Jedan od njegovih posljednjih završenih projekata jeste korporativni imidž i dizajn etiketa za izraelska vina.

Miodrag Milošević bio je suradnik Vreme filma od samog početka. Autor je grafičkih rješenja u svim dokumentarnim filmovima ove produkcijske kuće nedeljnika "Vreme". Pored najvišeg profesionalizma i ogromne radne energije, Miodrag ili, kako su ga prijatelji zvali – Miško, imao je izuzetnu likovnu kulturu, neiscrpno znanje, jedinstven smisao za humor i spremnost da pomogne – uvijek i bez ikakve rezerve.

Jedan čovjek se ne može opisati jednom riječju. Ali, ako bi se za Miodraga Miloševića Miška morala upotrijebiti samo jedna riječ, onda ona glasi – dobrota.

Iz istog broja

Broj nedelje

106

 

Pravosuđe

Davinić – država 5:0

S. Zrnić

Novogovor

Gimme five

Aleksandar Ćirić

Obrazovanje

Nečastiva na Filozofskom

Jovana Gligorijević

 

Foto nedelje

"nedelju" uređuje jasmina lazić

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu