Nedelja

Tribina, 24. septembar

Kriza i socijaldemokratija u Srbiji

Beogradski nedeljnik "Vreme" i fondacija "Friedrich Ebert" u četvrtak. 24. septembra organizuju zajedničku tribinu pod nazivom "Kriza i socijaldemokratija u Srbiji".

U Vladi Republike Srbije učestvuju dve stranke socijaldemokratske orijentacije – Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije, dok u opoziciji deluje nekoliko partija koje sebe doživljavaju kao socijaldemokratske.

Šta je to socijaldemokratija u Srbiji i šta njeni predstavnici nude građanima; da li postoji razlika između partija levice i desnice osim u nazivu; šta je uzrok velike podele na levom političkom spektru; da li su devedesete godine prošlog stoleća na duži rok kompromitovale bazične ideje levice; da li srpska socijaldemokratija ima odgovor na globalnu ekonomsku krizu i kako on glasi; koliko su ovdašnji zastupnici leve orijentacije u skladu sa savremenim svetskim političkim trendovima; kako srpska socijaldemokratija vidi mogućnost povezivanja i zajedničkog delovanja u regionu.

Na tribini učestvuju:

Nebojša Čović, predsednik Socijaldemokratske partije

Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine

Žarko Korać, predsednik Socijaldemokratske Unije

Dragoljub Mićunović, predsednik Političkog saveta Demokratske stranke

Tribina se održava u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu, sa početkom u 14 časova. Moderatorka i voditeljka tribine je Vera Didanović, novinarka nedeljnika "Vreme".

Izveštaj sa tribine preuzmite kao PDF ili kliknite na link "Tribina, vreme izazova: Kriza i…" sa strane gde je izveštaj kao tekstovi na sajtu.

Iz istog broja

Broj nedelje

600

Dr Jovan Krkobabić u Valjevu

Gospodin Predsednik Potpredsednik

Dragan Todorović

Slučaj Bitići

Oslobađajuća presuda

N.S

Crtežom protiv klimatskih promena

Rizična rabota

Korporativna odgovornost

Filantropski koncept poslovanja

Ana Radić

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu