Nedelja

Tribina, 24. septembar

23. 9. 2009. / 17.56

Kriza i socijaldemokratija u Srbiji

Beogradski nedeljnik "Vreme" i fondacija "Friedrich Ebert" u četvrtak. 24. septembra organizuju zajedničku tribinu pod nazivom "Kriza i socijaldemokratija u Srbiji".

U Vladi Republike Srbije učestvuju dve stranke socijaldemokratske orijentacije – Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije, dok u opoziciji deluje nekoliko partija koje sebe doživljavaju kao socijaldemokratske.

Šta je to socijaldemokratija u Srbiji i šta njeni predstavnici nude građanima; da li postoji razlika između partija levice i desnice osim u nazivu; šta je uzrok velike podele na levom političkom spektru; da li su devedesete godine prošlog stoleća na duži rok kompromitovale bazične ideje levice; da li srpska socijaldemokratija ima odgovor na globalnu ekonomsku krizu i kako on glasi; koliko su ovdašnji zastupnici leve orijentacije u skladu sa savremenim svetskim političkim trendovima; kako srpska socijaldemokratija vidi mogućnost povezivanja i zajedničkog delovanja u regionu.

Na tribini učestvuju:

Nebojša Čović, predsednik Socijaldemokratske partije

Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine

Žarko Korać, predsednik Socijaldemokratske Unije

Dragoljub Mićunović, predsednik Političkog saveta Demokratske stranke

Tribina se održava u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu, sa početkom u 14 časova. Moderatorka i voditeljka tribine je Vera Didanović, novinarka nedeljnika "Vreme".

Izveštaj sa tribine preuzmite kao PDF ili kliknite na link "Tribina, vreme izazova: Kriza i…" sa strane gde je izveštaj kao tekstovi na sajtu.

Iz istog broja

Broj nedelje

600

Dr Jovan Krkobabić u Valjevu

Gospodin Predsednik Potpredsednik

Dragan Todorović

Slučaj Bitići

Oslobađajuća presuda

N.S

Crtežom protiv klimatskih promena

Rizična rabota

N.S

Korporativna odgovornost

Filantropski koncept poslovanja

Ana Radić

Svi brojevi Vremena na jednom mestu!>

Pogledajte arhivu