Nedelja

Predlog za razbibrigu

King of the world

Sve što vam je potrebno na jednom je mestu: u igri

Poslednjeg akcionog heroja Arnolda Švarcenegera su penzionisali. Sa njim su u istoriju otišli film i idoli. Ostala je samo šminka. Šminka koja nije dovoljna da vas izbavi iz realnosti i da vam barem na jedan dan pruži mogućnost da budete neko drugi: da budete heroj!

S odlaskom filmskih akcionih heroja sa scene stvarana je nova alternativa stvarnosti, dostupnija i prihvatljivija običnom čoveku, njeno veličanstvo kompjuterska igra.

U suštini ljudske prirode je i igrati se. Zato su se kompjuterske igre veoma brzo razvijale: od nespretno raspoređenih mrlja na ekranu do virtuelnih likova i svetova lepših i prijatnijih od stvarnosti.

Kompjuterske igre vam omogućuju da postanete sve što poželite: fudbaler, plaćeni ubica, vitez, predsednik države ili čak Bog a da pri tome ne ugrozite nikoga i ništa osim tastature i miša vašeg kompjutera. U tome i jeste sva njihova veličina. Sve što je potrebno za uspešno lečenje godinama nagomilanih frustracija, nezadovoljstva i stresa nalazi se na jednom mestu: moć, kontrola, mogućnost izbora, veliki ulog i nikakva odgovornost. Budite Milošević umesto Miloševića!

Kompjuterske igre, ili jednostavnije samo igrice, mogu da budu veoma komplikovane: Pod vašom kontrolom nalaze se čitave vojske, velike države i svetovi istovremeno. Daje vam se mogućnost da vodite računa o mnoštvu najrazličitijih aspekata jednog poduhvata poput podizanja Srbije iz pepela i osvajanja svega što se može osvojiti. Ali, ako to želite, igrice jesu i veoma jednostavne. Igrajte se jedino radi igre i lepo izgubite dosta slobodnog vremena: Uvek postoji mogućnost da upoznate neku novu osobu igrajući se preko mreže ili sasvim slučajno postanete heroj ulice osvojivši najveći broj poena u tom trenutku aktuelnoj igrici.

Izbor je samo vaš! Pitanje motiva je problem društva!

Koji god motivi bili, svakom kupovinom diska sa kompjuterskom igrom u Srbiji direktno pomažete piratsku industriju softvera i uključujete se u romantičarsku zaveru protiv svetske dominacije Amerike postajući ovisnik o jednom od njenih najznačajnijih i najuticajnijih proizvoda.

Igrajte i pustite druge da žive.

Iz istog broja

Budućnost osnovnih škola u Srbiji

Loš program i drugi problemi

Mirjana Milošević

TV manijak

Ultimate, bre, fight

Dragan Ilić

Meridijani

Priredila: D. Anastasijević

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu