Nedelja

Kriminal i estrada

Jedna je Ceca

Za manje od dve nedelje ističe kazna kućnog pritvora Svetlani Ceci Ražnatović, koju služi od juna prošle godine. Njeni obožavaoci planiraju da organizuju doček na dan isteka kazne, 22. februara, ispred njene kuće u Ljutice Bogdana 3, tačno u podne.

Ovaj doček se planira već duže vreme, od oktobra 2011. godine. Nekoliko Cecinih obožavalaca došlo je na ideju da joj posveti pesmu, koju bi snimili u njenom studiju. Pesmu bi joj otpevali na dan skidanja narukvice. "Ceca mjuzik studio" je podržao ovu akciju i ubrzo je istaknut konkurs za sve koji žele da učestvuju u pevanju ove numere. Uslovi koji moraju da se zadovolje su sledeći: da znate da pevate, da vas kamera voli i – da volite Cecu. Ove kriterijume je uspelo da zadovolji desetak prijavljenih i pesma koju su snimili, "Svi za jednu", može se videti ovih dana na Jutjubu.

Dok gledate spot za ovu pesmu, možete lako primetiti da su odabrani zaista najiskreniji obožavaoci ove estradne zvezde – reči pesme, koju su zajedno osmislili, pune su podstreka i obožavanja. Zatim, svi se trude da zvuče kao njihov idol, tako da se slušaocu ponekad može učiniti da je sama Ceca među njima. Naravno, tu je i par devojaka koje svojim izgledom podsećaju na "jednu jedinu". Jedna od devojaka pokazala je i talenat za recitovanje, tako što je za Televiziju Prva odrecitovala pesmu koju je posvetila svom idolu, a glasi: "Jedna je Ceca, vole je sva deca, i stari i mladi, jedva čekam da počne da radi. Ceco, volimo te svi, obožavaju te tvoji fanovi."

Dobar deo ove skupine je doputovao iz inostranstva i potrošio popriličnu sumu novca kako bi "ispunili svoj san", ali to nije bitno jer, kako oni kažu, "jedna je Ceca".

Poslednjih osam meseci Ceca je provela u svojoj kući, koju je mogla da napusti samo uz posebnu dozvolu suda. Za to vreme u javnosti se spekulisalo o njenom ljubavnom života, tako da pevačica nije mogla u potpunosti da se odmori na odsluženju kazne. Nagađalo se da je u vezi sa rukometašem Aleksandrom, ali ona je to ubrzo demantovala. Početkom ovog meseca pominje se novi dečko – dvadesettrogodišnji fudbaler Slobodan Rajković.

Da podsetimo, krajem marta prošle godine, Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Svetlane Cece Ražnatović, zbog sumnje da je sa saradnicima prisvojila oko četiri miliona nemačkih maraka i više od tri miliona dolara, od transfera fudbalera FK Obilić u inostrane klubove. Optužnicom su obuhvaćeni i njena sestra, Lidija Veličković-Ocokoljić i nekadašnji rukovodioci ovog kluba Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević, zbog prodaje jednog igrača.

Pevačica i njena sestra priznale su krivicu i postigle sporazum sa tužilaštvom. Osuđene su na kućni pritvor uz elektronski nadzor, a presudom su obavezane da plate i milion i po evra. Prve dve rate, u iznosu od milion evra, do sad su otplaćene. Kao garancija da će treća rata biti uplaćena, Viši sud je stavio hipoteku na Cecinu kuću. Lidija Veličković-Ocokoljić je sredinom novembra odslužila šestomesečnu kaznu kućnog pritvora, a Ceca će se naći na slobodi 22. februara.

Iz istog broja

 

Foto nedelje

"nedelju" uređuje jasmina lazić

Sport

Nole, najbolji na svetu

Marina Ilić

Novogovor

Situacija

Milan Milošević

Broj nedelje

55.031

 

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu