Nedelja

Dr Jovan Krkobabić u Valjevu

Gospodin Predsednik Potpredsednik

Krajem prošle nedelje iz opštine Valjevo, ta Služba, javljeno da u posetu dolazi potpredsednik Vlade Srbije dr Jovan Krkobabić, te da će imati razgovor sa rukovodstvom, obići gradilište Gerontološkog centra i prisustvovati tribini, u amfiteatru "Megatrend" fakulteta, na temu "Država socijalne pravde. I šta bilo, u ponedeljak, 21. septembra, kad ono predsednik Tadić zborio u Klivlendu, a premijer Cvetković u Slovačkoj, takoreći istim poslom, Jačanja kapaciteta Države i Vlade, ali bez tu Nacionalnu TV, potpredsednik Vlade Krkobabić posetio Valjevo.

Gospodin Predsednik Potpredsednik 1

betaphoto

Potpredsednik, u pratnji policije, i sa dva državna "audija", državnički stig’o popodne i na vreme. Posle taj razgovor sa rukovodstvo opštine bila konferencija za novinare. Sve prvo pozdravio, i na 78 obrtaja rek’o da su sadržajno razgovarali, SPS zamenik gradonačelnika Stanko Terzić, da bi se državnički i na 45 obrtaja reči primio, naočare, prugasta i na koso potpredsednička ljubičasto-kafena kravata, potpredsednik Vlade Srbije dr Jovan Krkobabić. Potpredsednik Jovan rek’o da za razgovore ima samo reči hvale, da je socijalna politika primerena i da je sve iznad očekivanja. Onda još, jašta nego državnički, rek’o da Srbiju jeste zahvatila recesija, ali da se nalazimo na tački koja prevazilazi negativni zenit, da nismo na silaznoj liniji, već da je sve, i privreda, počelo da raste, i da ćemo imati pozitivne trendove.

Još rek’o da su, merama ekonomsko-socijalne štednje i racionalizacijom, u zemlji učinjeni značajni napori koji doprinose uspehu. Kako, evo, Potpunom racionalizacijom svega što je bilo moguće racionalizovati, uštedom gde je god bilo moguće da se uštedi, obezbeđena su dodatna sredstva koja omogućuju da se ceo program realizuje. Evo još, Poznato je da je Srbija veliko gradilište, radi se na Koridoru, i na severu, i na krajnjem jugu, i na istoku, radi se Železnički koridor, otvoreni su radovi, radi se Koridor 7, vodni putevi, tako da u celini gledano zemlja izlazi iz krize. I još, ocena međunarodne zajednice i EU je da Srbija, hrabrim odlukama i smišljenim programima, dosta brzo, za njih neočekivano, stupa na pozitivnu liniju rasta. Svi i sve razumeli i odobrili.

Ondak potpredsednik Jovan, u pratnji policije, sa uključenu svirajuću rotaciju na audi, obiš’o temelje Gerontološkog centra, obeć’o pomoć u opremanju. Sve tako stig’o u Zgradu SPS-a, gde taj Megatrend fakultet. U amfiteatar uš’o sa dve ruke u pozdravu, od prisutni penzioneri odlično i samo tako, uz glasne komentare da odlično izgleda, pozdravljen. Lokalni predsednik Leka sa velikim zadovoljstvom pozdravi predsednika PUPS-a, potpredsednika Vlade, gospodina doktora Jovana Krkobabića, i najbliži saradnici pozdraviše gospodina Predsednika Potpredsednika. Reče se g. Predsednik Potpredsednik, Ovo što ‘oću da vam kažem, ja sam Jovan Krkobabić, doktor nauka, sistem penzionera poznajem bolje od bilo koga, a i u Evropi nema dva koji to bolje poznaju. I Predsednik Potpredsednik rek’o da se penzije neće smanjivati, ali da nije zadovoljan, stvari treba da se poprave. Njih je preko milion i šesto hiljada, a samo pet poslanika, to ne valja, jer u politici važi pravilo da ko ima glasove, makar i ne bio pametan, taj je pametniji. Šta još rek’o, Ako ste odbornik imate šansu da zaposlite dete, i da vam kažem, nemojte glasati za mene, glasajte za sebe, ne bojte se za mene, ako glasate za sebe, glasali ste i za mene…

Iz istog broja

Broj nedelje

600

Slučaj Bitići

Oslobađajuća presuda

N.S

Crtežom protiv klimatskih promena

Rizična rabota

Korporativna odgovornost

Filantropski koncept poslovanja

Ana Radić

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu