Nedelja

Zdravstvo

Direktor RZZO podneo ostavku

Direktor Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Aleksandar Vuksanović podneo je ostavku na tu funkciju. Vuksanović, kako se nezvanično navodi, nije želeo da ga Vlada smeni, pa je zbog toga već u petak podneo ostavku. Svoju odluku u ponedeljak nije želeo da komentariše. Prošle nedelje je Vuksanovića u Skupštini Srbije ministar finansija i ekonomije Mlađan Dinkić optužio da je dopustio da se nagomilaju dugovi bolnica od nekoliko milijardi dinara. Takođe je naveo da ni reč nije rekao kada je nestalo 120 miliona evra kojima je država platila lekove veledrogerijama, a one farmaceutskim kućama nisu prebacile novac, među kojima je bila i "Galenika". Vuksanović je tada kazao da je dug sa 15 milijardi dinara smanjio na 12 milijardi.

Ono što se zna jeste da je dr Vuksanović jedan od vodećih urologa u zemlji i da će se vratiti na svoje staro mesto, u Kliniku za urologiju KCS.

Prema pisanju "Blica", jedan od najozbiljnijih kandidata za to da preuzme njegovu funkciju je Vukica Kocić Pešić, farmaceutkinja i nekadašnja direktorka Apotekarske ustanove "Beograd".

Iz istog broja

Broj nedelje

4

 

In memoriam

Zlata Petković

R. V

Elektronsko stopiranje

Svi na dobitku

D. Prica

Novogovor

Bar-kod

Milan Milošević

Kakav je doktor

I lekari imaju prava

I. Milanović Hrašovec

 

Foto nedelje

"nedelju" uređuje jasmina lazić

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu