Mozaik

Novo priznanje za Hemofarm

Kapetan srpske privrede

Doktor Ronald Seeliger, generalni direktor kompanije Hemofarm, dobitnik je ovogodišnjeg nacionalnog priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" u kategoriji lider privrednog ambijenta Srbije, koje je dodeljeno 7. aprila na centralnoj manifestaciji u Matici srpskoj u Novom Sadu

Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" jedno je od najuglednijih privrednih i društvenih priznanja u Srbiji koje se dodeljuje u okviru projekta kompanije Media Invent "Put ka vrhu", sa ciljem afirmacije društvenih i preduzetničkih vrednosti, stvaralaštva i društveno odgovornog poslovanja, a na osnovu odluke žirija koji čine ugledni predstavnici Privredne komore Vojvodine, Privredne komore Beograda i Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad.

Kapetan srpske privrede 1
Dr Ronald Seelinger, generalni direktor Hemofarma – dobitnik priznanja "Kapetan Miša Anastasijević"

Na dodeli nagrada, u ime svih laureata, direktor Hemofarma je zahvalio prisutnima i istakao da je počastvovan prestižnom nagradom.

"Privilegija je biti prepoznat kao lider razvoja poslovnog ambijenta u Srbiji. Posebno sam ponosan što je priznanje ‘Kapetan Miša Anastasijević’ već drugo koje ide u Hemofarm jer je nedavno, na regionalnom nivou, Fondacija Hemofarm nagrađena za filantropiju. Kao jedna od vodećih kompanija u Srbiji, Hemofarm ima odgovornost i obavezu da doprinosi i razvoju pozitivne ekonomske klime. Prošle godine, Hemofarm je u veoma izazovnom ambijentu učvrstio svoju lidersku poziciju na farmaceutskom tržištu u Srbiji, a kao najveći izvoznik lekova iz zemlje, plasirao se u top pet najvećih izvoznika iz zemlje i kao društveno odgovorna kompanija ulagao značajne napore u unapređenje celokupnog društva. Nagrada je potvrda da je dobra poslovna praksa koju neguje Hemofarm prepoznata i daje nam dodatni podstrek da nastavimo sa razvojem aktivnosti u domenu korporativne društvene odgovornosti koja nam je podjednako značajna kao i poslovanje", rekao je Ronald Seeliger.

Generalni direktor Hemofarma poručio je da će zajedno sa svojim timom nastojati da opravda dobijanje ove prestižne nagrade unapređenjem saradnje sa institucijama koje će, podrškom domaćim kompanijama i pojedincima, doprineti unapređenju ambijenta za dalji razvoj Srbije, ali i stvaranju podsticajnih ekonomskih uslova za strane investitore.

Ronald Seeliger rođen je u Berlinu, gde je diplomirao i doktorirao na Tehničkom univerzitetu. Zavidno međunarodno iskustvo sticao je na visokim menadžerskim pozicijama u internacionalnim kompanijama, među kojima i na poziciji šefa finansijskog upravljanja u Formuli 1. Za generalnog direktora Hemofarma imenovan je jula 2012. godine, a od 2013. je i predsednik Nemačko-srpskog privrednog udruženja, koje aktivno doprinosi unapređenju partnerstva nemačke i srpske privrede, ali i reformi Srbije kako bi bila atraktivnija stranim investitorima.

Hemofarm je lider na domaćem farmaceutskom tržištu, najveći izvoznik lekova u Srbiji i među najvećim kompanijama izvoznicima u zemlji. Osnovan je 1. juna 1960. godine u Vršcu, gde se nalazi i najveći proizvodni kompleks. Od avgusta 2006. član je nemačke STADA Grupe, kompanije koja je peti proizvođač generičkih lekova na svetskoj rang-listi. Hemofarm je kvalitetnim a dostupnim proizvodima prisutan u više od 30 zemalja, i više od 60 odsto ukupne prodaje realizuje na inostranim tržištima. Prva je farmaceutska kompanija u Srbiji koja je objavila Izveštaj o održivom razvoju koji je ocenjen respektabilnom ocenom B+, što je najveći ostvaren standard u regionu.

Iz istog broja

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu