Mozaik

Ubistvo svetog jelena

Kako je reditelj Lantimos pridobio Nikol Kidman

U bioskopima od 23. novembra

 

Ova jesen nam donosi još jedno maestralno ostvarenje reditelja Jorgosa Lantimosa – film Ubistvo svetog jelena, sa Kolinom Farelom i Nikol Kidman u glavnim ulogama.

Kako je reditelj Lantimos pridobio Nikol Kidman 1

"Gardijan" je film Ubistvo svetog jelena ocenio kao "surovu osvetničku sagu", dok ga "Fajnenšel tajms" naziva "vrhuncem psihološkog horora".

Lantimos je reditelj koji je poznat po vrlo prepoznatljivom stilu režije, ali i po kontinuiranom radu:

"U jednom trenutku sam shvatio da bih radije snimao manje filmove, koje mogu da kontrolišem, nego veće filmove, u kojima nisam u mogućnosti da ispratim svoju viziju."

Lantimos je poznat po tome da uvek sa određenom dozom predostrožnosti ide na razgovore sa glumcima koji bi potencijalno mogli da postanu deo njegovih filmova. Tako je bilo i sa Nikol Kidman, sa kojom prvo nije uspeo da ostvari saradnju na filmu Jastog, ali su održavali kontakt, zato što je prema njegovom mišljenju Nikol "uradila domaći zadatak" i prošla test.

"Nikol traži filmske stvaraoce nakon što se upozna sa njihovim radom, jer tada zna da sigurno hoće da radi sa njima", izjavio je Lantimos i dodao: "Mi smo znali da se dopadamo jedno drugome. Očigledno je bilo da se ona meni svidela. Takve stvari se brzo saznaju."

Film Ubistvo svetog jelena publika će imati priliku da pogleda od 23. novembra u bioskopima širom zemlje.

Iz istog broja

Elb filharmonija u Hamburgu

Dvorana na vodi

Zlatko Crnogorac

Politička klima – Termoelektrane

Koliko smo (ne)efikasni

Jovana Prešić

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu