Mozaik

Formula 1

Belgijski rašomon

Ono što se dešavalo na stazi Spa Frankošamp jedni opisuju kao "dan kada je umrlo trkanje", a drugi kao neuspeli pokušaj prevare

Belgijski rašomon 1

Sve sam mogao da očekujem osim tako furioznog starta Kimija Raikonena (Ferari). Sa četvrtog mesta je bez pardona pretekao i Masu (Ferari) i Kovalainena (Meklaren), a već na početku drugog kruga obišao je i Hamiltona (Meklaren) koji se, ničim izazvan, okrenuo na stazi. Potom je sve išlo rutinski, sitni karamboli onih iza, mali Pike (Reno) se zaleteo, promašio krivinu i zakucao se u ogradu, bolid slupan, njemu ništa, malo odustajanja, dobra trka za Toro Roso više nije iznenađenje, rečju, all as usual. E onda, četiri-pet krugova pre kraja padne kiša i počne igranka! Luis koji je u tom trenutku bio nešto više od šest sekundi iza vodećeg Kimija počne da mu se opasno približava, Finac ga časti jer se okrenuo na stazi i izgubi dve sekunde vraćajući se na mokar asfalt, a dva kruga pre kraja počinje direktan dvoboj. Na pravcu pred poslednjom krivinom voze uporedo, ali Raikonen čvrsto drži "idealnu liniju" i Hamilton je pred izborom – sudar ili da iseče krivinu. Bira ovo drugo rešenje, iz krivine izlazi ispred Kimija, ali pošto zna da će biti kažnjen ukoliko ne "vrati" poziciju on na kratko propušta Finca, a onda ga glatko obilazi na pravcu. Pobeda mu je u džepu jer se iznervirani Kimi potom zakucao u direk. Mislim, ja razumem čoveka, mada me čudi da jedan Severnjak može tako da se napali, ali teško prihvatam da se toliko iznervira da zaboravi kako će ga odustajanje koštati ostanka u trci za odbranu šampionske titule. Dakle, kockao se i – izgubio. I sam je posle trke rekao novinarima da je od samog starta "krenuo na sve ili ništa" jer je to bio "jedini način da ostane u trci za šampionsku titulu".

Belgijski rašomon 2

Masa koji je tavorio na trećem mestu Kimijevim "poklonom" tako drugi prolazi kroz cilj, a treći stiže Nik Hajdfelt (BMW Zauber). E njegova priča je veoma zanimljiva. Naime, meteorolozi su predviđali da će kiša početi pred kraj trke i tim je tri kruga pre cilja pitao Nemca hoće li da promeni gume i stavi one za kišu. Hajdfeld je odgovorio potvrdno, kockao se i – dobio. U poslednja dva kruga obišao je sedam vozača od kojih čak četvoricu pre same poslednje krivine! Svi se slažu da bi i pobedio da je trka trajala krug više. Ili bi pobedio Alonso (Reno) koji je takođe promenio gume pred sam kraj i četvrti stigao na cilj. Peti je bio Fetel (Red Bul), a šesti Kubica (BMW), koji je glavinjao po stazi i čiji je plasman više posledica grešaka i odustajanja drugih, nego sopstvene veštine i dobrog bolida. Sedmi je bio Burde (Toro Roso) i time pokazao da dobri plasmani ovog tima više neće biti iznenađenje, a osmo mesto sudije su oduzele Gloku (Tojota) iz istog razloga zbog koga su kaznili i Hamiltona, pa je poslednji bodić osvojio Veber (Red Bul).

"Ovo je bio senzacionalan gran pri za svakoga ko je gledao, bez obzira na to za koji tim navija", izjavio je šef Meklarena Ron Denis posle trke, i dodao da je "Luis u drugom krugu napravio jednu od retkih grešaka i prepustio vođstvo Kimiju. Kada je počela kiša, bili smo uvereni da će uspeti da ga pretekne jer su naši bolidi bolji na mokroj stazi od ostalih. Na kraju je dobio kaznu od dvadeset pet sekundi i sada razmatramo da li da na tu odluku uložimo žalbu". Međutim, sudeći po nagoveštajima o kojima spekuliše britanska štampa, Meklaren se najverovatnije neće žaliti na odluku sudija što, ukoliko su spekulacije tačne, možda ponajbolje govori o Luisovom postupku. Sam Hamilton je novinarima rekao da je to bila "jedna od najuzbudljivijih trka u karijeri, neverovatno oštra" i dodao da je "kad se nebo otvorilo Kimi bio oprezniji na kočenju pa sam mogao da mu se približim, potom smo se umalo sudarili, otišao sam preširoko da bih to izbegao, a onda sam ga na pravcu najpre propustio a onda pred krivinom i pretekao". I tu dolazimo do ključne priče zbog koje neki misle da su sudije donele pravilnu odluku. Dakle, snimak koji sam gledao bar desetak puta u osnovnom potvrđuje Luisovu priču, ali zastupnici mišljenja da se Luis u tom trenutku ponašao kao neopevana bitanga i prevarant imaju jedan argument koji je teško osporiti. Naime, Karibijac je samo nakratko propustio Finca da bi na pravcu iskoristio Kimijev "slipstrim" (prostor neposredno iza bolida u kome se stvara "vazdušna rupa" i gde je otpor znatno manji pa onaj iza postiže i veću brzinu, dovoljnu za obilaženje) i prešišao ga. Ima novinara koji su kao argument da je sve bilo po "pe –esu" podsećali na čuveni duel Vilneva i Arnua na stazi u Francuskoj pre otprilike tri decenije. Koješta! Tada je, prvo, veliki i uz Senu nikad prežaljeni majstor Vilnev imao probušenu zadnju desnu gumu, ali i srce ko dve strane stare "Borbe", drugo, dvoboj se dešavao u seriji krivina kada je slipstrim zanemariv, i treće – nijedan od njih dvojice nije "skraćivao" krivinu! Toliko. O tome da su pojedini komentatori okarakterisali završnicu kao "vikend kada je umrlo trkanje", neću trošiti reči. Ipak, smatram da je neophodno dodati ovome i da su oštar glas protivljenja odluci sudija kroz svoje komentare podigli i bivši šampioni – Stirling Mos, Džeki Stjuart i Niki Lauda koji je za odluku sudija rekao da je "najgora presuda u istoriji Formule 1" i da je "apsolutno neprihvatljivo da sudije na ovakav način utiču na ishod šampionata".

Belgijski rašomon 3

E sad, čitava priča iz Belgije je već "voda ispod mosta" jer je u nedelju trka u Monci. Ferarijevi tifozi su više nego razočarani Kimijevim odustajanjem jer je do karambola pokazao koliko su besmisleni komentari da je "izgubio oštrinu", da "nema brzinu" ili oni kako se "Ledeni istopio". Ipak, zbog izgubljene šanse da se bori za odbranu titule šampiona novinari su već počeli da spekulišu hoće li Kimi sada biti "Masin vodonoša". Uticajna "Gazeta delo sport" piše da je "Kimi broj dva (u timu) i vreme je da u Ferariju donesu takvu odluku", a "Republika" je još eksplicitnija – "Pravi ishod (trke u Belgiji) je: Masa je sada broj jedan". Već pomenuti Niki Lauda je švajcarskom "Bliku" rekao da "od trke u Monci Raikonen mora da počne da vozi za Masu jer bi svaka druga taktika tima bila besmislena". Na sve ovo Ledeni je kratko odbrusio: "Nije moje da se pitam hoće li Masa (na sledećim trkama) pobediti ili ne, moje je da ja probam da pobedim." Šef tima, Stefano Domenikali je na isto pitanje odgovorio da "ne treba žuriti s odlukom koja mora biti doneta u najboljem interesu za tim". Slutim da će Kimi ipak ići na "…naaaaa Bembašuuuu po vodu".

DHL NAJBRŽI KRUG: Mala uteha za Kimija

Nije završio trku, ali je ponovo uzeo bod u takmičenju za pehar – DHL Najbrži krug. Stazu koja ima najdužu tradiciju u istoriji Formule 1, na kojoj se trke održavaju od 1950. Godine i koja je posle mnogih rekonstrukcija, skraćivanja i modernizacije sada dugačka sedam kilometara i četiri metra, Raikonen je prešao je za minut i četrdeset osam sekundi. Kimi ne samo da se nije opustio jer ga do kraja sezone više niko ne može prestići kako sam to pomislio posle trke u Barseloni već je izgleda rešio da ostane zapamćen kao vozač koji je osvojio najviše bodova u takmičenju za pehar DHL Najbrži krug. Za sada ih ima osam.


Poredak vozača

1. Hamilton (Meklaren) – 76

2. Masa (Ferari) – 74

3. Kubica (BMW Zauber) – 58

4. Raikonen (Ferari) – 57

5. Hajdfeld (BMW Zauber) – 49

6. Kovalainen (Meklaren) – 43


Poredak timova

1. Ferari – 131

2. Meklaren – 119

3. BMW Zauber – 107

4. Tojota – 41

5. Reno – 36

6. Red Bul – 25

Iz istog broja

Den Tana (privremeno) na čelu Crvene zvezde

Filozofija »5 F«

Vladimir Stanković

Dani šljiva u Blacu

Za prvu stranu

Dragan Todorović

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu