Ljudi i vreme

Izjava nedelje

»Sve što počne mora jednom da se završi, ali o tome kada za to dođe vreme.«

Milo Đukanović, crnogorski premijer, odgovarajući na pitanje da li su istiniti navodi da će se do kraja godine povući (B92)

 

Vesna Dedić,

novinarka RTS-a, u anketi, na pitanje šta bi uradila sa 1000 evra, kaže:

"Podmirila bih minus na revolving kartici."

Sa 100.000 evra:

"Isplatila bih kredit za stan."

Sa 1.000.000 evra:

"Odmah bih dala otkaz, odselila se u Francusku i upisala dete u jednu od najboljih francuskih škola. Naravno, kupila bih kuću pored te škole i uživala u životu."

Đus,

reper, u istoj anketi, na pitanje šta bi sa 1000 evra, kaže:

"Ugradio bih plin u kola i ispolirao felne."

Sa 100.000 evra:

"Otvorio bih radionicu za ugradnju plina i poliranje felni."

Sa 1.000.000 evra:

"Sa milion evra bih kupio plažu na nekoj egzotičnoj destinaciji i tu otvorio kafiće i organizovao žurke."

("Alo")


Tijana Dapčević,

pevačica i majka, na pitanje šta misli o "gej populaciji", kaže:

"Vaspitavana sam da gledam svoja posla i da se ne mešam u tuđa. Podržavam sve što je u granicama normale. Ne mogu da kažem da li bih podržala gej paradu jer imam sina, pa ne znam kako bih njemu sve to objasnila. Ali, u svakom slučaju imam puno prijatelja koji su homoseksualne orijentacije, tako da sam time dovoljno rekla."

O ministru ekonomije, poznatom kompozitoru, kaže:

"Bože, bože… Mlađa je divan čovek, beskrajno talentovan i obavešten o muzici. Nakon što smo se sreli kod Brene na slavi, shvatili smo da se odlično kapiramo kad je ukus u pitanju, pa mi je napravio tri pesme za album."

Po kojoj ceni:

"Mlađa mi je prijatelj."

("Svet")


Goran Radaković,

glumac, na pitanje da li ima vremena za sebe, kaže:

"Čini mi se previše. Nikada nisam bio deo tog savremenog načina života koji melje jer živim opušteno. Imam utisak da mi život prolazi u sredovečnom gluvarenju, a ne u korišćenju svojih resursa. Možda sam ipak u takvoj fazi."

O gluvarenju:

"Kada ste klinac i gluvarite, to je normalno, ali ako to radite u četrdeset petoj godini, baš i nije. Šta da se radi, prirodnije mi je da gluvarim, nego da budem u današnje vreme ambiciozan u Srbiji."

("Story")


Emina Jahović,

pevačica i majka, uskoro će biti i glumica, ne brine da li će uspeti da koordiniše sve svoje obaveze:

"U Bodrumu i Istanbulu, gde se serija snima, imaću sobu za dete i sobu za pilates, pa Jaman (sin, prim.ur.) neće biti nimalo zapostavljen, a i kada Mustafa dođe na set, imaćemo gde da se viđamo. Jer, ipak neću raditi dvadeset četiri sata dnevno."

Da li je brinu ljubavne scene:

"S obzirom na to da je reč o ljubavnoj priči, logično je da će postojati i ljubavne scene, ali se moj suprug pobrinuo da se u ugovor unese klauzula da u ljubavnim scenama ne dolazi do ‘bliskih kontakata’ između mene i glavnog glumca. Uostalom, postoje i trikovi za filmski poljubac. Tu samo dolazi do približavanja usana, a onda se rakursom kamere stvara privid strasnog poljupca. Inače, to nije serija u kojoj treba prikazati strast, već ljubav. A i karakter glavne junakinje odgovara mom temperamentu, što je jedan od glavnih razloga zbog kojih sam prihvatila da se oprobam u glumačkim vodama."

("Gloria")


Bora Đorđević,

muzičar, govori na fudbalske teme:

"Nisu Ganci tako dobri pa da prođu umesto nas. U vreme utakmice Riblja čorba je svirala u Diseldorfu pod geslom ‘Dođite da proslavimo prvu pobedu reprezentacije Srbije’. I to u crkvenoj sali. Međutim, ne vidim da je poraz od Gane neki veliki razlog za nerviranje. Kladio sam se da ćemo sigurno biti u prva četiri tima, a i dalje iskreno verujem u to. Poznajem selektora Andrića i u dva navrata sam bio u Kovilovu kod naših reprezentativaca. Nudio sam se čak i da idem u Južnu Afriku, makar kao prevodilac, jer sam već bio tamo i imam iskustva koja bi im možda bila od koristi pošto poznajem teren."

("Gloria")


Jelena Marković,

mis Srbije za prošlu godinu, uči, putuje i očekuje:

"Očekujem od partnera da razume moje obaveze, moja putovanja, i da mi bude oslonac. Naravno, da se uz njega osećam kao princeza."

O muškarcima:

"Muškarci umeju da budu divni. To i jesu. Ili sam bar ja imala sreću da upoznam takve."

Preporuka:

"Preporučujem ženama da puste muškarce da bar ponekad vode glavnu reč, jer je najveće umeće kada žena ćuteći vlada. Borba za ravnopravnost je jedna od najbesmislenijih stvari koje postoje i ukinula bih je za dobrobit svih nas."

Živi sa cimerkom i prezadovoljna je, jer:

"Uglavnom ona kuva, jer ja imam mnogo obaveza. Najviše se obradujem kada dođem kući sa snimanja, a ona me dočeka sa kafom i kuvanim jelom."

O svom umeću:

"Majstor sam za palačinke, ali volim da izmišljam specijalitete koji su obično samo vizuelno dobri."

("Hallo")

Dr Čedomir Vukić,

"veliki majstor Regularne velike lože Srbije", na pitanje da li u Vladi ima masona, kaže:

"Ima pet aktuelnih ministara. Ima i drugih zvaničnika iz aktuelnog političkog života, međutim, kodeks masonerije mi ne dozvoljava da otkrijem njihov identitet. To mogu da urade oni sami ukoliko to žele."

("Alo")


Božidar Đelić,

potpredsednik Vlade Srbije, na pitanje da li prati Svetsko fudbalsko prvenstvo, kaže:

"Naravno da pratim, ali zbog obaveza uglavnom ne mogu da gledam dnevne utakmice, pa odgledam reprize."

Šta očekuje od srpske reprezentacije:

"Očekujem uspeh. A to se postiže istrajnošću i verom u uspeh, kao što su pokazali protiv Nemaca."

Ko će biti prvak sveta:

"Realno, Brazil ili Španija. Mada i Argentina ima šanse. Mesi je genije."

Gde će na odmor:

"U Grčku. Oni su naši prijatelji kada nam je bilo najteže, podržavaju nas unutar EU i oko Kosova. Srbija nema kapacitete da pomogne Grčkoj, ali građani mogu tako što će tamo letovati."

("Alo")


Dragan Marković Palma,

gradonačelnik Jagodine, najavljuje da će i ove godine na Ivanjdan, njegovu slavu u rodnom mu selu Končarevu, mnogobrojne goste zabavljati neka zvezda:

"Megaiznenađenje bi bilo da peva Ceca, a ona neće pevati jer je pevala prošle godine. Neće to biti ni Seka. Pregovaramo sa nekim pevačima i za nekoliko dana ćemo odlučiti. Uslov je da pevaju za džabe, jer ja nemam para da im platim onoliko koliko traže na ‘tezgama’."

("Alo")


Duška Jovanić,

novinarka, "večita devojčica sa lepim, ali razbijenim kolenima", na pitanje da li je ikad bila u vezi sa muškarcem koji zarađuje manje od nje, kaže:

"Moj problem leži u tome što mi stomak reaguje samo na duhovite i pametne. Ne bih imala ništa protiv nekog tajkuna ili bivšeg fudbalera, pogotovu što mi neke drugarice stalno ponavljaju kako i bogati umeju da vole. Ali, šta ću kada sam silom (ne)prilika prinuđena da sama zarađujem, ali isto tako i trošim."

Šta misli o muškarcima koji se plaše uspešnih žena:

"Muškarci koji se plaše uspešnih žena stvarno su precenjeni: Ti mu se jednostavno ne dopadaš. Muškarci samo žele da ih neko previše ne uznemirava i deranžira. Dečki, prosto, najviše vole svoje navike, pa su žene morale da izmisle taj blesavi alibi."

("Hello!")


Slavko Beleslin,

TV voditelj, otvorio je vrata svog stana oku kamere i javnosti:

"Mali papirni avion koji stoji zaboden u jednu od gredica, slučajno se tu zaustavio kada sam ga bacio. Kako je veoma mala verovatnoća da se to desi, nimalo nisam hteo da ga sklonim i tako diram sudbinu. Ništa nije slučajno, baš kao ni titula mister lapsus za koju sam dobio diplomu pre šest godina dok sam na BK televiziji vodio Budilnik. Naučio sam lekciju da nas neko uvek sluša ili gleda. Takođe, tu su i piramide koje sam, pre nego što sam počeo da uređujem i vodim Piramidu, doneo iz Egipta i ne sanjajući da će mi naslutiti buduće poslove."

("Story")

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu