Ljudi i vreme

Izjava nedelje

»Ono što mogu da kažem je da neće biti smrtnog ishoda kao u slučaju Slobodana Miloševića jer je Rusija garant.«

Dejan Mirović, član Predsedništva SRS-a i pravni savetnik Vojislava Šešelja, o zdravstvenom stanju svog klijenta ("Kurir")

 

Da li i naši političari vole muziku i kafanu:


Mlađan Dinkić,

lider URS-a, "jedini političar koji za sebe može da kaže da je zaradio muzički dinar, a ne krije da je ljubitelj kafane. Ma koliko da se izdaje za rokera, ume da bude meraklija uz tamburice. Po pravilu, za svoje društvo naručuje Jesu l’ dunje procvale i Poznaćeš me i po mraku":

"Naravno da zapevam uvek kad sam u dobrom društvu i uz dobar orkestar. Tamburice obožavam. Volim stare narodne pesme, ali najčešće zapevam uz pesme svog prijatelja Harisa Džinovića."


Ivica Dačić,

lider SPS-a, "u svojoj stranci i neprikosnoveni lider u pesmi. Nema mikrofona pored kojeg Ivica može ravnodušno da prođe":

"Volim da zapevam, i to uglavnom hitove Halida Bešlića i Harisa Džinovića. Svoj repertoar upotpunio sam još nekim pesmama, pa tako sad zapevam i Bolje biti pijan nego star, a ako je pored mene neka pevačica, u duetu otpevamo Jorgovane."


Slavica ĐukićDejanović,

predsednica Skupštine Srbije, otkriva da joj i kafanska veselja idu od ruke, i to uz starogradske pesme:

"Može se reći da sam čovek koji ume da se prepusti meraku. U kafani kad je društvo raspoloženo uživam u starogradskoj muzici. Počinjem s Bele ruže, nežne ruže, a završavam sa Oči čornije."


Dragan Šutanovac,

ministar odbrane, "kao svaki primeran zet, najradije se veseli uz hitove svog tasta Miroslava Ilića. Tako u kafani prvo naručuje Nije život jedna žena i Polomiću čaše od kristala, a nastavlja uz hit Hanke Paldum Ja te pjesmom zovem i Miljacku Halida Bešlića:

"Ako je društvo poznato i veselje dobro, onda i zapevam, ali retko!"


Zoran Krasić,

iz SRS-a, iznenadio je anketare otkrićem da radikali retko uživaju uz kafansku muziku, a da bi bilo dobro i ukinuti je, jer:

"Nije baš da zaobilazim kafane, ali nisam od onih koji naručuju ili pevaju pesme. Da se ja pitam, ukinuo bih muziku u kafanama. Ja u kafanu idem da bih se ispričao, a od muzike to često nije moguće."

("Press")

Da li će zapevati u toku kampanje:


Milutin Mrkonjić,

ministar za infrastrukturu, kaže da veće "ludorije" ne planira:

"Iako dobro pevam, nemam nameru da javno zapevam ili nešto slično u svrhu kampanje. Moja kampanja je ceo moj život, radim i time se dokazujem."


N. N.

izvor iz URS-a kaže da se može očekivati da njihov lider Mlađan Dinkić ponovo zapeva tokom kampanje:

"Naša stranka ima jaku omladinsku mrežu, pa se često desi da organizuje žurke nakon akcija na kojima bude živa muzika. Nemalo puta do sada, na njihov zahtev, Dinkić je pevao na tim proslavama, pa se može očekivati da će se to desiti i tokom predstojeće kampanje."


Velimir Ilić,

predsednik Nove Srbije, kaže da, što se njega tiče, pevanje ne dolaze u obzir.

"Lako je onima koji lagodno žive, poput američkog predsednika, da pevaju. Naši ljudi, s druge strane, žive jako teško i žele da čuju konkretne stvari o tome šta ih čeka u budućnosti, a ne nečije pevanje i bilo šta slično. Samo im još to fali na svu njihovu muku."


Miloš Jovanović,

potpredsednik DSS-a, kaže da ta stranka neće praviti "cirkus od kampanje":

"Glupiranje ne dolazi u obzir. Kampanja će biti na nivou problema sa kojima se Srbija suočava. Oni su jako ozbiljni. Ponudićemo alternativnu politiku građanima, čiji je cilj da izvuče zemlju iz ekonomske, moralne, nacionalne krize. Marketinške trikove ostavljamo drugima."


Dragan Todorović,

potpredsednik Srpske radikalne stranke, kaže da pevanje ili bilo šta slično ne dolazi u obzir kada je ta stranka u pitanju:

"Mi smo ozbiljna stranka i ozbiljno shvatamo izbornu kampanju. To nije cirkus pa ne možemo sebi da dozvolimo takvo ponašanje, i to ne samo tokom kampanje već uopšte."


Srđan Milivojević,

poslanik Demokratske stranke, siguran je da niko iz njegove stranke neće imati slične nastupe:

"Suviše je ozbiljna situacija da bismo se bavili neozbiljnim stvarima."

("Press")

Omiljeni hitovi srpskih političara

Boris TadićSliku tvoju ljubim; Ko te ima, taj te nema

Mlađan DinkićJesu l’ dunje procvale; Poznaćeš me i po mraku

Slavica ĐukićDejanovićBele ruže, nežne ruže; Oči čornije

Ivica DačićPrvi poljubac; Bolje biti pijan nego star

Rasim LjajićKad ja pođoh na Bembašu; Dotak’o sam dno života

Dragan ŠutanovacNije život jedna žena; Polomiću čaše od kristala

("Alo")


Dragan Marković Palma,

gradonačelnik Jagodine, odgovara na javnu prozivku prijatelja i koalicionog partnera, ministra za infrastrukturu Mrkonjića, koji negoduje jer njegova figura nije eksponat jagodinskog muzeja voštanih figura:

"Polako, nigde ne žurite. Mrka je legenda i možda najveći naš graditelj svih vremena. Iza njega su ostala velika dela, a ne samo prazne reči. Mislim da bi bilo najbolje da se jednoga dana napiše i knjiga o njemu, u kojoj bi se prikazao čitav njegov životni put i bogata karijera!"

("Večernje novosti")


Draško Ređep

izjašnjava se o dodeljenim nacionalnim penzijama:

"U vreme Koštunice, dodata je Slađana Milošević, pa je prošle godine dodat tast Dragana Šutanovca. To čak ima i šarma. Oni dovode svoje pevače. Je l’ Ceca nije dobila? Znači, Mrkonjićeva opcija nije prošla. Bolje bi bilo da je on pravio čestiti drum do Novog Sada, a ne da se auto talasa kada se prelazi preko mosta na Beški. Bolje da je to pažljivije radio nego što je slušao nacionalne penzionere."

O smenjenom direktoru Biblioteke:

"Što se tiče Ugričića, koliko znam, Sveti Sava je uklonjen iz hola Narodne biblioteke, a 6. april je ukinut kao Dan Biblioteke. To je urađeno iz poznatih razloga. Zbog bliskosti sa nemačkom antikulturom i Sorošem. Malo je mnogo."

("Pravda")


Indira Radić,

zvezda, medicinska sestra po obrazovanju, posle hita Marija koji je snimila na francuskom jeziku, upitana da li je istina da planira pesme i na kineskom, kaže: "Naravno da nije, to je samo šala. Ali ako neki nastave da me provociraju, možda i razmislim o tome."

Šta peva dok se tušira: "Marseljezu."

Šta bi poželela kada bi srela zlatnu ribicu: "Da Ivan Ivanović postane duhovit!"

Sa kim bi volela da se zaglavi u liftu? "Sama."

Da li je nekada listala erotske časopise? "Erotske nisam, časopise jesam."

Zašto je bolje biti pevačica nego medicinska sestra? "Mislim da je bolje biti medicinska sestra nego pevačica, jer dok radiš taj posao možeš da se baviš i pevanjem, a kad postaneš samo pevačica, nikad se nećeš vratiti medicini."

Ukoliko bi je kidnapovalo crnačko pleme u Africi, koji stih iz Marije bi im otpevala? "Sve ću da vas proždrem."

Da li voli da čuje viceve o sebi? "Ne volim, ali trenutno mi je omiljeni da je Čak Noris jedini uspeo da sa mnom razgovara na francuskom."

("Story")

Iz istog broja

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu