Ljudi i vreme

Izjava nedelje

»Napisao sam doktorat, ali neću da ga branim, jer me svi zezaju!«

Velimir Ilić, lider Nove Srbije, magistar ("Press")

 

Tijana Dapčević,

pevačica, o fudbalu kaže:

"Pre svega bih istakla da je, osim za muškarce, fudbal najvažnija sporedna stvar i za mlade devojke koje su u potrazi za mužjakom koji će ih paziti, čuvati i maziti."

O ministru za ekonomiju:

"Mlađu sam upoznala na slavi kod Brene i Bobe, i kasnije smo se sreli nekoliko puta u studiju Kikija Lesendrića kada je on snimao album. Na Kikijevom albumu, za koji je Mlađa uradio pet-šest pesama, ja sam pevala prateće vokale. S obzirom na to da su mi se te pesme mnogo dopale, Mlađa je predložio da uradi nekoliko pesama i za mene. Međutim, pošto je čovek zauzet, uspeo je da uradi samo jednu pesmu koja je u disko fazonu 80-ih. Kiki je za nju uradio produkciju. Da li će se pesma izdvojiti i biti hit, to niko ne može da ti garantuje jer je publika najbolje merilo."

("Stil")

Peđa d’ Boj,

kompetentna osoba, kaže šta je san svakog srpskog muškarca:

"Mislim da je za svakog muškarca u Srbiji san da dođe do dobrog posla. Da, recimo, radi u banci ili bude folk pevač, da ima vilu, dobru ženu koja će da čuva decu i pet ljubavnica.

Nemam ništa protiv estetske hirurgije ako će posle žena biti zadovoljnija. Ukoliko će silikoni da je usreće, onda treba da ih stavi. Kada je jedna od mojih supruga pre 18 godina poželela da poveća grudi, ja sam joj rekao da nema potrebe za tim jer ima savršene grudi. Ipak, uspela je da me ubedi ubrzo. Sećam se, kada sam je vozio kući posle operacije, kako je u toku vožnje svaki kamenčić osetila. Od tada sam dobio neku paranoju kada su silikoni u pitanju. Nisam imao hrabrosti da ih dodirnem, mada nisam posle ni imao priliku jer smo se ubrzo razišli. Ipak više volim prirodne žene, ali tolerišem i ostale."

("Stil")

Saša Mirković,

menadžer, sada i distributer popularnog proizvoda za mršavljenje zelena kafa, potvrdio je spekulacije o načinu na koji je ministar policije smršao:

"Ministar Dačić je redovno pio zelenu kafu i imao je baš dobre rezultate. Sigurno je uzimao napitak tri meseca. Čak je jednom sve ispio i nije imao zaliha pa smo pred njegov put u Rusiju preko kabineta morali da organizujemo da mu se to dostavi. Eto koliko je bio disciplinovan. Smršao je baš dosta i nikakve štetne efekte nije osetio. Nije on jedini političar koji je koristio zelenu kafu. I Aleksandar Vučić je probao, i on je zadovoljan rezultatima."

Ivica Dačić,

ministar policije, kaže da stvari nisu baš tako jednostavne:

"Smatram da nema smanjenja težine bez gladovanja. Sve ostalo je šminka. Saša Mirković mi je to predložio i probao sam, ali meni ne odgovara. A kafa je ukusna."

Aleksandar Vučić,

zamenik predsednika Srpske napredne stranke, na kome se i ne vide efekti, kaže da je samo jednom probao zelenu kafu:

"Probao sam jednom pre sedam, osam meseci. Ja inače ne pijem kafu, ali to sam tada probao i nisam smršao."

("Alo")

Miroslav Čučković,

član Gradskog veća i predsednik regionalnog odbora G17 plus, stigao je u rubriku "Moj dom", gde priča i o sebi:

"Inače, nikada se nisam osećao kao političar i izbegavam da se bavim suvom politikom, pošto mi je to dosadno, nego se trudim da radim konkretne stvari koje ne podrazumevaju samo sastanke i pregovore."

O kćerki:

"Kada se subotom probudim, a moja ćerkica vidi da sam kod kuće, odmah mi postavlja pitanje: Ideš li danas na posao? Nakon što joj kažem da ću ceo dan provesti s njom, Tijana mi izlaže stvari koje je smišljala tokom čitave nedelje, a ja moram da ih realizujem za taj jedan dan. Inače, pošto sam malo kad sam kod kuće, ona ima običaj da kaže kako njen tata radi na televiziji."

I o njenim željama:

"Ali, ona se ni po čemu ne razlikuje od svojih vršnjaka, pa dobija lutkice koje imaju i njene drugarice čiji se roditelji ne bave politikom. Čak i njena soba obiluje jedino igračkama, dok su ostale stvari veoma skromne."

("Story")

Svetlana Ražnatović,

zvezda, izrazila je negodovanje što je mlada umetnica iz Niša iskoristila njen lik stavivši ga na ikonu, sa sve prepoznatljivim dekolteom i mikrofonom, "jer neprimereno je igrati se sa svetinjom":

"Ne bih mnogo da komentarišem to što je urađeno. Da me je neko pitao, znao bi da ne želim da budem deo ovog projekta. Ne poznajem rad mladog umetnika niti ulazim u to da li je imao negativnu ili pozitivnu nameru! Smatram da to nisu stvari za igranje i mislim da mi nije mesto da budem predstavljena kao Bogorodica na ikoni, jer sam ja obično ljudsko biće koje ima i vrline i mane."

("Press")

Nevena Milutinović,

voditeljka "Sportskog popodneva", na pitanje otkud ona u sportu, kaže:

"Fudbal je najzanimljiviji, najgledaniji, sport broj jedan na planeti, a ja pratim samo najbolje!"

Ko je njen favorit:

"Naravno, to je Gonzalo Iguain, napadač Reala iz Madrida, najbolji frajer u fudbalu. Lep je i zgodan, umeren i skroman i najbolji u svom poslu. Argentinac, san snova."

("Stil")


Gagi Đogani,

muzičar i farmer, priča o svojoj bivšoj ženi Anabeli koju je producent doveo kao gošću na sada već legendarnu "Farmu":

"Njen ulazak me je veoma iznenadio i nisam to očekivao. Bio sam srećan što sam je video, ali uradila je nešto što mi se nimalo nije dopalo. Kada je plesala sa mnom, mahala je i slala poljupce svom sadašnjem momku Mladenu Raduloviću. Mogla je da me ispoštuje tokom tih tri minuta."

("Story")


Marijana Mateus,

poslovna žena, na pitanje koji je najbolji put do muškog srca, kaže:

"Ne postoji put, nego samo hemija koja se desi i treba da se pretvori u fiziku, pa na kraju i u matematiku. A ja verujem samo u hemiju."

("Story")


Željko Joksimović,

pevač i kompozitor, na pitanje da li je prilagodio svoje navike slobodnog umetnika radnom danu svoje devojke Jovane koja radi od sedam, kaže:

"Pre izvesnog vremena promenio sam navike jer sam uvideo da malo toga mogu da stignem i da mi smeta kad kasno ležem i ustajem. Tako sam počeo da ustajem oko sedam, odlazim na trening, masažu, zdravije se hranim, a onda imam više snage i energije za radni dan. Već sam pomenuo da sam radoholik, a ovakav životni tempo mi pomaže da ostvarim sve što želim."

("Story")


Kleopatra,

"najpoznatiji astrolog i nekrunisana kraljica među prorocima", tvrdi da će naši fudbaleri na Svetskom prvenstvu "biti ni manje ni više nego žrtve vudu magije", ali da će ih ona zaštititi svojim moćima:

"Prva utakmica na svim velikim takmičenjima jeste i najvažnija i tako će biti i ovoga puta kada budemo igrali protiv Gane. Ipak, ono što vidim jeste da nam velika opasnost preti ne od fudbalskog umeća protivnika, već od vudu magije koju će jedan od fudbalera Gane pokušati tokom utakmice da baci na naše igrače. Pošto sam veliki patriota, tu, kao i ostale utakmice naše reprezentacije, gledaću u prenosu i svojim moćima i molitvama neću dozvoliti da bilo kakva zla magija omete naše fudbalere.

I pored iskrene želje koju imam da ‘orlovi’ doguraju do samog kraja, moja vizija je drugačija i, nažalost, kraj takmičenja za nas vidim u osmini finala."


Dušan Veličković,

astrolog, "nema lepe vesti za ljubitelje "najvažnije sporedne stvari" u Srbiji, jer "orlove" ne vidi u drugom krugu Svetskog prvenstva:

"Ova 2010. godina nam generalno ne leži ni kao naciji ni kao državi i, nažalost, neće biti nekih uspeha tokom nje ni na jednom polju, pa ni na sportskom. Bez obzira na velika očekivanja javnosti, naši fudbaleri neće proći grupu jer će Nemačka i Gana ipak biti preveliki zalogaj za Antićeve momke. A ne treba potceniti ni Australiju. Fudbal je igra u kojoj sreća ima veliku ulogu, a mi je ovoga puta jednostavno nećemo imati."


Ljubiša Trgovčević,

prorok, slaže se sa kolegama, "krajnje je direktan i jasan jer kaže da će Srbija doživeti debakl u Južnoj Africi, iako će se on lično moliti Bogu da je pogrešio u proceni":

"Najsrećniji bih bio da budemo svetski prvaci, ali to je apsolutno nemoguće. Voleo bih i da čitaocima ‘Pravde’ mogu nešto drugo da kažem, ali narod je već navikao da Ljubiša govori onako kako vidi i da ne ulepšava realnost. A realnost je da nećemo proći grupu, i ne verujem ni da ćemo ijedan gol dati na Prvenstvu. Nas Srbe već decenijama prati neki peh koji nam prosto ne da da postignemo veći uspeh kao nacija. Navijaću svim srcem za ‘orlove’, ali to im neće ništa pomoći."

("Pravda")

Iz istog broja

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu