Ljudi i vreme

Izjava nedelje

»Može se desiti i da ja sutra umrem, ja to znam, svašta se može desiti.«

Dr Jovan Krkobabić, predsednik Partije penzionera Srbije i potpredsednik Vlade ("Press")

 

Dalibor Matić,

"uspešni biznismen iz Švajcarske", nekoliko meseci posle raskida ljubavne romanse sa pevačicom Anom Nikolić, "potresen reakcijama naše javnosti, tražio je oproštaj od supruge sa kojom ima i troje dece":

"U ovom trenutku samo razmišljam kako da zaštitim svoju porodicu od ove neprijatnosti, kao i da se čujem sa svojim poslovnim partnerima. Teško mi je da uspostavim sklad koji sam imao, ali verujem da će uskoro to biti u redu. Nema čega da se stidim, što ću i dokazati. Budući da magazin ‘Hallo’ veoma cenim, želim da ugostim vašu novinarsku ekipu u Švajcarskoj, kako bi zabeležili sve o meni što vas bude zanimalo. Inače, krajem septembra biću u Beogradu, jer sam deo jednog važnog projekta poznate beogradske dive. Na taj događaj dolazim sa svojom suprugom!"

O kolima koja je poklonio Ani, a ona mu ih nedavno vratila:

"Tim poklonom želeo sam da iskažem znak pažnje, a ne da izazovem buru. Međutim, ispalo je potpuno drugačije. On je sada u mom vlasništvu, a vozi ga dadilja moje dece!"

("Hallo")


Vuk Kostić,

glumac, na pitanje koja je najveća razlika između žena i muškaraca, kaže:

"Žene su mnogo lepše i zato ih je lakše prepoznati."

Zašto su žene slabiji pol?

"Zato što je najčešće tako. Da su lošiji vozači to sam često svojim očima video. Retke devojke koje zaista dobro voze, to rade vrhunski."

Šta ne razume kod žena?

"Zašto su tako lepe. U svim ostalim životinjskim vrstama na svetu mužjaci su obično lepši od ženki. Fazan je lepši od fazanke, lav od lavice, jelen od košute, paun od paunice… Nikada mi neće biti jasno zašto su žene tako nestvarno lepe…"

("Stil")


Tanja Jordović,

urednica informativnog programa TV Pinka, srećno je razvedena i "generalno nije protiv braka, a zaključuje da su srpski brakovi uglavnom licemerni":

"Kad sam odlučila da se razvedem, sve su mi tetke rekle: ‘I ja ne volim svog muža, pa živim sa njim. Ko još voli muža!’ Na tu vrstu licemerstva ne pristajem. Udvaranja je uvek bilo i biće. Međutim, moj problem je što nemam vremena da biram, a i ne mogu da nađem muškarca jačeg od mene. U svakoj ženi čuči ono iskonsko: moraš da ga poštuješ. A to je nemoguće ukoliko je muškarac slabiji od tebe."

("Press")


Đuro Vujović,

građanin, u blizini manastira Zaova, na stoletnom javoru ispod table "Zabranjeno loženje", otkrio "čudo Božje", sliku manastira Ostrog:

"Pop Vlada mi je rekao da skinem tablu sa pomenutim natpisom. Kada sam skinuo tablu, ispod kore video sam nešto kao crtež koji me je podsećao na nešto. Ali, nisam mogao da odmah shvatim o čemu se radi. Tada mi je stara popadija Buba rekla: ‘Đuka, ti si otkrio Ostrog.’ I stvarno, jasno se ukazao na stablu manastir Ostrog. Prosto neverovatno. Kao sa slike. Čak se jasno vide i dva krsta. Gornji i donji."

A šta je bilo pre?

"Popadija Buba, pre toga, na istom drvetu je otkrila lik Bogorodice Marije kako u naručju drži malog Isusa. Kada je sa drveta odsečena jedna velika grana, koja je smetala autobusima da se tu parkiraju, upravo na tom odsečenom mestu pojavila se – prirodna ikona."

("Pravda")


Fidanka Đorđević,

pobednica izbora za najleše poprsje dnevnog lista "Alo", studentkinja i kasirka, o reakcijama porodice kaže:

"Tata je normalan čovek, nije suviše patrijarhalan, kao ni brat koji je mlađi od mene. Roditelji nisu imali ništa protiv što me je drugarica prijavila na izbor, a bili su ponosni i prezadovoljni što sam pobedila, i ne vide ništa loše u tome."

Da li ima probleme sa grudima? "Jedini problem sa izgledom je što volim mnogo da jedem slatkiše, čokoladu obožavam, ali, srećom, sve ide u grudi, zasad. Ponekad imam teškoća da pronađem odgovarajući grudnjak ili bluzu dovoljno veliku za moje grudi, ali nimalo mi ne smeta njihova veličina ili težina. Normalno spavam i krećem se, mada sam čula od svojih konkurentkinja na izboru da neke boli glava od težine i da moraju da piju lekove za migrenu zbog toga. Uživam da svoje grudi ističem uskom odećom i dekolteima i mada mi prija kada me muškarci gledaju, priznajem da ponekad previše pilje, pa mi to malo i smeta."

("Alo")


Milić Vukašinović,

"doktor za rokenrol", ovih dana veoma aktuelan u medijima, jer ga je supruga iselila iz stana zbog ljubavne afere na Fejsbuku, priča kako je osvoji njeno srce, pre desetak godina:

"Naš susret je bio holivudski. Sreli smo se u hotelu Union, gde sam ja u razvratu sa prijateljima provodio dane, nedelje, mesece. Nina je slučajno došla, a ja sam je oborio s nogu jednom rečenicom. Prišao sam joj i rekao: ‘Ti si žena koju je teško preboleti!’, a ona se odmah rasplakala. Počeo sam da je ljubim i poljupcima brišem suze. Nina je u to vreme bila već deset godina razvedena i sama. Fizička i duhovna privlačnost odradila je svoje i ja sam se nakon mesec dana preselio kod nje…"

("Gloria")


Suzana Mančić,

TV voditeljka, govori o svom saobraćajnom prekršaju:

"Krenula ja sa prijateljicom iz Grčke u Beograd i sve je bilo u redu dok me nije poneo dobar i kvalitetan put, kao i želja da isprobam mogućnosti mog novog automobila. Vozila sam baš brzo, oko 200 na sat! Taman kad sam rekla prijateljici da ću ipak malo da usporim, zaustavila me je policija. Odmah su mi rekli da je za takav prekršaj zaprećena kazna oduzimanja dozvole na dva meseca, kao i novčana od 350 evra. Već sam bila na ivici suza. Ipak, 350 evra nije malo, a i bez dozvole da budem tako dug period, mnogo je. Kad sam videla Simin broj na displeju, sunce me je ogrejalo. Rekla sam mu šta me je snašlo, pa je uspeo da reaguje, tako da sam prošla s nekom minimalnom novčanom kaznom, koju sam platila čim sam stigla u Beograd."

("Alo")

Ana Nikolić,

pevačica, na pitanje da li je naučila da se kontroliše u piću:

"Te fotografije nastale u su u onoj fazi mog života kada sam skoro svake noći izlazila po klubovima i provodila se. Na njima je sve izgledalo drugačije, bolje rečeno tragičnije nego što zaista jeste. Ne smatram da sam radila bilo šta loše, nešto što ne rade mladi. Prošla sam taj period kada sam zadovoljstvo nalazila u lumpovanju. Sada je situacija drugačija. Uživa u mirnim večerama, dobrom filmu ili knjizi."


Bora Đorđević,

lider Riblje čorbe, "poručio je hrvatskim medijima da je ponosan što je četnik i nacionalista":

"Biti četnik znači voleti svoj narod i boriti se za svoju zemlju. Pesma Sprem’te se, sprem’te, četnici je, verovali ili ne, makedonska. Ja sam nacionalista i time se ponosim, a poštujem i hrvatske nacionaliste jer to je ljubav prema otadžbini."

O prošlosti:

"Ja nisam kao neki zaboravio prošlost kada sa kesom punom para krenem na pijacu i, ako to ne zamenim u marke na prvoj pumpi, sutra neću imati ništa. Ne krivim ja Miloševića toliko jer on ništa nije znao šta se dešava, uvek je bio pogrešno informisan, ali ja taj period ne zaboravljam."

("Press")


Slavica ĐukićDejanović,

predsednica parlamenta, u rubrici "I oni su ljudi", otkriva kako je upoznala prvog supruga da početku studija medicine:

"Bila sam krhka i osetljiva… Na času anatomije pala sam u nesvest od jakog mirisa formalina. Kada sam se probudila bila sam u naručju svog budućeg supruga, inače sada dečjeg hirurga Dragana Đokovića. Kasnije mi je rekao: ‘Dobro je što si pala u nesvest, jer nisam znao kako da ti priđem… ‘"

Kada je roditeljima rekla da će se udati?

"Nije smetalo jer su znali da ću završiti fakultet… Sećam se da kada sam rekla tati da se udajem za Dragana, on je ravnodušno rekao: ‘Pa, dobro… ‘Ja ga pitam zašto nije oduševljen, a on meni: ‘Dragan nosi naočare!’"

Kako je izgledao bračni život studenata sa detetom:

"Suprug i ja smo uspeli da magistriramo i doktoriramo dok su mi roditelji čuvali dete, a mi smo dolazili vikendom da se igramo sa njim… Zato je, opisujući porodicu, moj sin Dušan u prvom razredu napisao u sastavu: ‘Ja imam baku i deku koji su mi mama i tata, a imam mamu i tatu koji su mi brat i sestra…‘ Verovatno ono što sam uskratila Dušanu pokušavam da nadoknadim kroz ljubav prema unuku. Ali, oni žive u Portugalu, a ja imam mnogo obaveza…"

O drugom mužu Ranku Dejanoviću:

"Ranko mi se i dalje udvara lepim gestovima. Nemam problem da javno kažem da mnogo toga dugujem njegovoj prvoj supruzi koja je u njega ugradila nešto toplo i usadila mu tu naviku da bude dobar prema ženi."

O ljubavi Slobodana Miloševića prema supruzi:

"Neshvatljivo mnogo ju je voleo. Sećam se da kada smo otišli u Hag za njegov rođendan, jedan naš drug je izvadio 1000 maraka da mu da za trošak. A Sloba kaže: "Nosi to Miri, ja ovde imam sve…"

("Press")


Božidar Đelić,

potpredsednik Vlade, govori o bizarnom gastronomskom iskustvu u Gdanjsku u Poljskoj, gde je za doručak dobio:

"Neka vrsta tradicionalnog jela, žurek, za koje tvrde da daje snagu. U ovom slučaju žurek je bio sa tvrdo kuvanim jajima u nekoj vrsti supe od kuvane krvi patke. Stalno su me požurivali da jedem dok je još toplo, pre nego što se jelo koaguliše!"

("Gloria")

Iz istog broja

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu