Ljudi i vreme

Izjava nedelje

»Mislim da je pobedio zdrav razum i da će se tek narednih godina videti rezultat.«

Slobodan Homen, sekretar u Ministarstvu pravde, o odluci da se Povorka ponosa otkaže ("Utisak nedelje", B92)

Piše:  

Miki Đuričić,

"zvezda ‘Velikog brata’ i nekoliko drugih emisija", bivši pčelar iz Kupinova, uskoro se vraća na TV u emisiji o kuvanju, a novost je da je pristupio "socijaldemokratskoj opciji Rasima Ljajića":

"Dugo nisam hteo da se ponovo politički aktiviram, ali me je privukla stranka gospodina Ljajića, koja je levo orijentisana, a ja sam levičar."

Otkad ga zanima politika:

"Bio sam član jedne stranke pre deset godina. Moja prijateljica Ljilja Nestorović obavestila me je da se formira nova stranka i ja sam rekao da bih pristupio."

Da li želi da postane poslanik:

"Voleo bih da iznesem svoje mišljenje, svoj stav o tome šta se dešava u državi. Naravno da imam želju da nastupam u Skupštini, ali mislim da bi to bilo jako rizično za bilo koju stranku. Politika je ozbiljna stvar, mogao bih da se otmem kontroli."

Koliko je para u realiti programima zaradio/potrošio:

"Preko 100.000 evra za poslednje tri godine."

Na šta ih je potrošio:

"Imam auto iz 2006. godine i to je sve. Volim da trošim na kafane i tamburaše."

Da li je stekao neku vrlinu, ili izgubio neki porok:

"Stekao sam poroke, a vrlinu nisam dobio nijednu. Imao sam poroke i ranije. Sada sam, poslednje godine, prestao da se kockam. Teško je steći neku vrlinu u tom javnom svetu."

Da li je upoznao neke "moćne ljude":

"Upoznao sam mnoge, sa nekima sam u dobrim odnosima i danas. Povezuju me i sa ovima i sa onima. Dolaze tamo gde ja radim i moćni i poznati, ali nisam tražio neke usluge. Kad od moćnog zatražiš uslugu, dužan si mu do kraja života."

O sebi, kao o mogućem uzoru mlađim TV gledaocima:

"Ne bi trebalo da neko kao ja bude uzor klincima. Ja sam običan momak, pomalo baraba. Mi smo kao deca gledali ’Belamija’, ’Opstanak’, ’Neven’. Ne znam šta ona danas gledaju… Mislim da deca treba da nađu drugi uzor."

("Politika")

Milan Radulović,

bivši ministar vera, o današnjim graditeljima verskih objekata:

"Crkveni građevinski odbori ipak treba da imaju sluha za delikatnost situacije kad im veliku sumu nude ‘kontroverzni biznismeni’ – novobogataši. Ne moraju bar da brzaju da ih zbog visine priloga predlože Sinodu za odlikovanje ordenom svetog Save. Nelagodno je za svaku parohijsku zajednicu kad se protiv ‘ktitora’ njihovog hrama, odlikovanog najvišim crkvenim priznanjem, pokreće istraga ili raspisuje poternica zbog sumnje da je počinio teška krivična dela radi sticanja velikog novca, od kojeg je neki delić uložio u gradnju hrama."

("NIN")

Danijela Vranić,

pevačica, bila je na letovanju u Monaku:

"Za Monte Karlo kažu da onaj koji nije posetio njihovu najpoznatiju kockarnicu ‘La Paris’ je isto kao da Monako nije ni posetio. Iako se slabo razumem u pravila kocke, pozamašan ulog dala sam krupijeu da stavi na crno polje ruleta. Imala sam osećaj da me sreća prati. Kugla se zaustavila na boji polja na koje sam se kladila. Iako sam skočila od sreće misleći da sam dobila ulog, dobitka nije bilo. Napravila sam haos i krenula u svađu. Kada smo zajedno pregledali traku koja snima sve igre, ustanovljeno je da sam bila u pravu. Dobila sam duplo novca u odnosu na uloženo. Poput pravih kockara, sa zaradom otišla sam u hotel gde se pasionirani igrači skupljaju i naručila najskuplju votku."

("Hallo")

Slavica ĐukićDejanović,

predsednica parlamenta, kaže da je skupštinska delegacija posetila Australiju i naglašava da nije bilo reči ni o kakvom skupštinskom turizmu:

"Možda je vredno komentara to da smo putovali skoro 40 sati u jednom pravcu. Nije to mogao da bude nikakav turizam kako su navodili, jer on podrazumeva relaksaciju, a mi smo za to vreme imali tridesetak susreta."

("Pravda")


Dragan Marković Palma,

gradonačelnik Jagodine, svim srcem podržava svog kolegu i prijatelja, gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, koji je u naredna tri meseca stanovnik "Farme":

"Boško je dobar čovek i odlično radi svoj posao. On će se sigurno dobro snaći na farmi i ostati do kraja. Poštujem Ničića i ne zameram mu što je prihvatio učešće u takvom šouu."

Zašto on ne pravi Bošku društvo:

"Ne bih ja mogao da učestvujem, jer, osim što sam gradonačelnik, ja sam i poslanik, a i privatno imam mnogo obaveza. A Boško sigurno ima svoje razloge zašto je ušao. Biće to zanimljiv šou, jaka ekipa je ušla, a jedva čekam da vidim one gospođice iz Beograda u štiklama kako će se snaći u štali. Boško je čovek sa sela, ima seljačke krvi, i za njega to neće biti problem."

Slobodan Drašković,

predsednik opštine Medveđa, komentariše potez kolege iz Zaječara:

"Mogao bih da napustim svoju opštinu jedino na sat-dva pa da učestvujem u nekoj političkoj emisiji. Prihvatio bih da učestvujem u nečemu samo ako bi od toga opština imala nekakvu korist. Ali, ne dolaze u obzir emisije zabavnog karaktera. Čelnici opština i gradova imaju puno posla, pa mi je malo čudno što je Ničić prihvatio da učestvuje u emisiji koja traje tri meseca. On verovatno ima svoje razloge. I predsednici opština su živi ljudi, ali ostaviti opštinu ili grad, makar i na dva-tri dana usred ove krize je mnogo. Otići na tri meseca nije odgovorno. To je, na neki način, izbegavanje obaveza!"

Saša Paunović,

predsednik opštine Paraćin, kaže da ne bi mogao da učestvuje u takvom programu, jer čelnici opština imaju puno obaveza:

"Moguće je da je Ničićeva procena da Zaječar može da funkcioniše bez njega. Možda je dobro organizovao svoje pomoćnike. Ipak, nikada ne bih mogao da ostavim svoju opštinu da bih učestvovao u takvoj emisiji. To ne bi bilo odgovorno. Ipak, Ničićevo je pravo da odlučuje o svojim postupcima, zato ne bih da prosuđujem."

("Pravda")


Mile Davidović,

"uspešni slikar, uz veliku asistenciju supruge od stana u novobeogradskim blokovima stvorio je prostor u kome izlaže svoja dela:

"Živeti i raditi u istom prostoru nije nimalo jednostavno jer, recimo, treba ukloniti dečje stvari i igračke pre nego što dođe neka strana delegacija."

("Gloria")

Ivica Dačić,

ministar policije, na pitanje šta bi mu, da je živ, rekao Milošević za politiku koju sada vodi, kaže:

"Siguran sam da bi Slobodan Milošević uradio isto što i ja. Samo ne bi ovoliko razmišljao koliko sam ja razmišljao. Jer, on je bio veoma pragmatičan političar. I dobro znate da su svi iz tadašnje opozicije imali vrlo dobre odnose sa njim. I ne znam da li su me tako zvali, ali i ako jesu nemam razloga da bežim od toga. Samo, sada su drugačije okolnosti, ne može se živeti od prošlosti."

Da li je SPS odustao od politike Miloševića:

"Mislim da je prerano govoriti o istorijskoj ulozi Slobodana Miloševića i politike koju je vodio. Pogledajte, na primer, Jovanku Broz – njena uloga se drugačije doživljavala pre 15 godina, a drugačije se doživljava sada."

O sebi:

"Nisam sebe mogao da zamislim kao ministra policije."

("NIN")


Jadranka Barjaktarović,

pevačica mlada, "i dalje će šetati svoje prirodne dvojčice, i ako je najavila ugradnju silikona":

"Ne mogu to da uradim, jednostavno, plašim se.

Bolnica me ne asocira ni na šta dobro. Radim po klubovima i baš posmatram devojke. Ljudi, svaka ima silikon u sebi. O pevačicama da i ne govorim. Za sada je na meni sve prirodno i neću ništa menjati. Danas je veća fora nemati, nego imati silikone, definitivno. Devojke očigledno vole da izgledaju veštački. Danas se skoro svaka unakazi silikonima u ustima."


Seka Aleksić,

pevačica, na pitanje da li joj se čini da je preterala u tetoviranju, kaže:

"Kad bih mislila da preterujem, ne bih to radila. Tetovaže su moj jedini porok. Nijednu nisam uradila tek tako, već je to uvek bilo u trenutku koji je za mene poseban. Svaka nosi određenu simboliku…"

("Hallo")


Ivana Zarić,

TV voditeljka i majka, kaže:

"Prekrstim se svaki put kada uđem u kuhinju, pa šta bude."

("Alo")

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu