Ljudi i vreme

Izjava nedelje

»Ja obožavam Đokovića, ali ako za prebacivanje žute loptice preko mreže zaradi dva miliona nečega, pa makar bio i prvak sveta, neka mu milion uzmu. Ili neka mu ostane 100.000 evra od turnira. Malo li je za dve nedelje tenisa? Pa će i…

...profesor, lekar, inženjer... biti dobro plaćeni, i uspostavila bi se ravnoteža koju možemo zvati i pravdom.« Mr Jovica Đukić, ekonomski stručnjak i aktuelni pokrajinski sekretar za finansije (»Dnevnik«)

 

Aleksandar Vučić

zamenik lidera SNS-a, i pored toga što nerado govori o svom upadljivo boljem izgledu, morao je da prizna da ga oblače i obrazuju modni dizajner Igor Todorović i stilista Darko Vujović:

"Nemam šta da krijem, bili su kod mene! Prezadovoljan sam, super su me naučili nekim modnim pravilima o kojim nisam ništa znao. Ja sam naučio da crne cipele idu s crnim pantalonama i tako sam išao kroz život. Igor i Darko su me naučili svašta, te teget odelo s braon cipelama, te ne znam šta već, i potpuno sam im se prepustio. Nikada nisam imao problem da poslušam ljude koji su u nekoj oblasti bolji od mene, naprotiv, spreman sam da od njih učim i slušam njihove savete."


Igor Todorović,

dizajner, jedan od članova "stručnog tima", dao je izjavu u ime tog tima o svom klijentu i njegovoj sposobnosti da uči:

"Istina je da nam se gospodin Aleksandar Vučić obratio za profesionalnu pomoć, čime je samo pokazao da i te kako vodi računa o svakom segmentu svog medijskog nastupa. Vrlo je profesionalan i spreman da sasluša i primeni savete koje mu dajemo."

("Alo")

Nenad Borovčanin,

najbolji bokser Evrope, nalazi se na izbornoj listi SPS-a:

"Neću biti poseban u parlamentu. Ako uđem, biću predstavnik SPS-a, jer to je za mene velika obaveza, a ne prostor za posebnost. Poseban sam kao bokser."


Vlada Mandić,

rukometaš Partizana, veliki ljubitelj lepotica i noćnog provoda, smatra da je došlo vreme za promene, pa se učlanio u SNS i zaslužio 13. mesto na njihovoj listi za Skupštinu Beograda:

"U SNS sam ušao zbog toga što poznajem čelnike stranke i znam da su čestiti i časni ljudi, pravi domaćini, da imaju ideju i viziju i da jedino oni mogu da spasu zemlju od daljeg propadanja. Naprednjaci su budućnost Srbije, a ja ako uđem u Skupštinu, boriću se za bolje uslove za sportiste, jer naša stranka ima detaljan plan, čak i za ovu oblast."

("Pravda")

Ognjen Kajganić,

rukometaš, na novinarsko pitanje da li veruje da postoje muško-ženska prijateljstva, kaže:

"Naravno da postoje, ali ili počnu ili se završe seksom."

U čemu je bolji od čuvenog Čaka Norisa:

"Po mojoj mami, po svemu."

("Story")

Dragana Starčević,

policijski inspektor u Odeljenju za javni red i mir PU za grad Beograd, govori o sve češćoj pojavi da žene rade dva posla:

"U našim akcijama privodili smo i žene koje rade u zdravstvu, prosveti, razne administrativne poslove u firmama, kao i pojedine javne ličnosti. Kad ih privedemo, njihovo opravdanje je da im je plata mala, da ne mogu da plaćaju stan, školuju decu. Bilo je i slučajeva da je neka od tih zaposlenih žena počela da se drogira. One same su tvrdile da su jedino pružanjem seksualnih usluga mogle da sakupe novac da plaćaju taj svoj porok. Dešavalo se, međutim, da je bilo i onih, ali je taj broj zaista mali, koje su tvrdile da im taj ‘dopunski rad’ omogućava da stanuju u lepom stanu u centru grada, voze skupocene automobile, kupuju firmiranu garderobu. Kada bismo ih priveli, izgovor za to što neće provesti noć kod kuće bio je da mora da ostane da radi duže, ili da je nekom rođaku ili prijatelju pozlilo pa mora da mu pomogne i bude pored njega do sledećeg dana."

("Blic")


Živko Radovanović,

penzioner, otkrio je javnosti da mu je višedecenijski brak ozbiljno ugrožen od kada je na ime njegove supruge Radmile stigla članska karta PUPS-a:

"Tada je supruga počela da viče na mene, misleći da je sve to moja ujdurma i da sam sâm urgirao da joj donesu ovu pošiljku kako bih joj napakostio, jer znam da ne voli ni ovu stranku niti njenog predsednika Jovana Krkobabića. Bio sam iznenađen takvom histerijom jer pojma nisam imao o čemu je reč. Nije mi poverovala i rekla je da neće sa mnom ni reč da progovori ako pod hitno ne rešim ovu situaciju. Pominjala je i da će se razvesti od mene."

("Blic")


Ivica Dačić,

lider SPS-a, podseća na bolju prošlost:

"Na izborima svi treba da budu ravnopravni, jer nikome neće uspeti da Srbiju svede na dve stranke. To je hteo i Milošević, ali nije mogao. Kako je to bilo lepo u ono vreme, Milošević i Vuk Drašković podele kolač, isto kao što sada hoće da urade Boris Tadić i Tomislav Nikolić. Ali ne može, jer novčić se možda nalazi u nekom drugom delu česnice."

("Blic")


Marko Jarić,

košarkaš, bio je nedavno u Srbiji:

"Vidim da situacija u Srbiji nije baš najbolja i veoma mi je krivo. Političari su u poslednjih dvadeset godina toliko uništili sve, pa čak i moral ljudi, da je postalo nezamislivo da ja kao pojedinac nešto promenim."

O uspesima srpskih sportista:

"Uspesi koje smo napravili u košarci, tenisu, vaterpolu i odbojci najviše su odmogli našem narodu, zbog toga što uljuljkani sportskim uspesima ne umemo da sagledamo pravu sliku o tome gde se nalazimo i kako živimo. Svaki Srbin sebe gleda kroz nekog sportistu od koga pravi idola i tako stvaramo kolektivni lažni ego i lažnu sliku onakvu kakva bi trebalo o nama da postoji u svetu. Mislimo da smo broj jedan, a nismo. Broj jedan su zapravo samo ti sportisti koji su napravili uspeh iz nekih svojim ličnih razloga. Za nas bi čak bolje bilo da ne postoje ti idoli koje smo napravili u poslednje dve decenije, pa da narod sazna u kakvu situaciju su ga doveli političari i kakav je naš položaj u svetu. Tek tada bi na pravi način počeli da se razvijamo kao društvo."

("Story")


Vradžbine za uspeh u školi ili na fakultetu

Napitak za bolju koncentraciju

– mleko

– smeđi šećer

– med

– beli šećer

– drvena varjača

Sipati u šerpu pola šolje mleka, zagrejati, pa dodati trećinu šolje smeđeg šećera i lagano mešati jedan minut drvenom varjačom. Zatim staviti ¼ šolje belog šećera i nastaviti sa mešanjem. Dodati malo meda, mešati još minut, skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi. Sipati u šolju, dok izgovarate bajalicu:

"Želim da budem smiren i opušten. Neka mi se um otvori poput sunđera i upije važne informacije."

Čudesna magična pisaljka

Ova pisaljka garantovano donosi uspeh, bilo da se radi o školi, poslu ili potpisivanju dokumenata. Uzmite novu olovku i obmotajte oko nje vlas kose, ako je prekratka, zalepite je selotejpom. Potom je stavite ne prozor, direktno na sunce, i izgovarajte bajalicu:

"Molim božanske sile da blagosiljaju moju olovku kako bi mi donela uspeh i blagostanje." Olovku ostavite na suncu još sat vremena, a zatim skinite sa nje dlaku i odložite na sigurno mesto.

Za uspeh na ispitu

Dan pre nego što izađete na ispit, nakapajte u gorionik nekoliko kapi esencijalnog ulja limuna ili zapalite štapić. Čim osvežavajući miris limuna ispuni prostoriju, udahnite ga duboko nekoliko puta. Uzmite knjigu iz koje ste učili za ispit i izgovarajte bajalicu:

"Nekada sam se plašio/la ispita, a sada sam hrabar/la i neustrašiv/a poput zmaja. Ova magija pomaže mi da to uradim sa lakoćom, da mi misli budu brže i bistre, i da dobijem visoku ocenu. Neka tako bude!"

("Magična zona")

Iz istog broja

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu