Ljudi i vreme

Izjava nedelje

»Ispao sam majmun jer sam obećao nešto što na kraju uopšte nije zavisilo od mene.«

Mlađan Dinkić, predsednik URS, o svom obećanju da će besplatne akcije vredeti 1000 evra ("Press")

 

Nina Radulović Lečić,

TV voditeljka, preuzela je posao voditeljke kontroverznog kviza "Trenutak istine" od doskorašnje desne ruke Željka Mitrovića Tatjane Vojtehovski. O svojim razlozima za preuzimanje ovakvog posla, kaže:

"Već sam snimila nekoliko emisija i odlično sam se snašla. Dobro se osećam jer su novi izazovi stalna novinarska potreba. Ovo je ispunilo moju želju da se bavim socijalnim problemima na direktan način. Biću stroga i pravična."

("Press")

Milan Gutović,

glumac i jedan od kreatora lika Srećka Šojića koga tumači u seriji Bela lađa, nije od producenta RTS-a dobio traženih 7000 evra, koje je tražio za svaku narednu epizodu. O sebi i svojim honorarima, Gutović kaže:

"Više ne bih pristao na tu sumu. Sada bih tražio mnogo veću svotu! Bez obzira na gladnu decu Bijafre, siromašne radnike u ugljenokopima, beskućnike Pariza i na činjenicu da u RTS-u nisu dobili plate, ne bih igrao pod uslovima koji već nisu prihvaćeni, ali bih sada igrao samo po još većoj ceni od one u prošlom ponuđenom ugovoru koji su već odbili da potpišu. Inače sam i do sada visinu svojih honorara izricao kao presudu, a ne razlog za pogađanje, pa pošto mi je to već polazilo za rukom, nisam blesav da nešto u tome menjam.".

Zbog čega je Gutović tako brutalan prema RTS-u:

"To činim bezobzirno iz ličnog koristoljublja i saopštavam visinu honorara mojim žrtvama sa kojima potpisujem ugovore samo u prisustvu kardiologa i psihijatra. Ako me jednoga trenutka bude ganula sudbina sirotih radnika RTS-a i ako me bude ophrvalo samopokajanje, šibaću se špagetima i ići u krevet bez večere. Toliko!"

("Blic")

Marko Jocić,

istražni sudija, koji je pre nekoliko dana bio na uviđaju saobraćajne nesreće koja se desila na izlazu iz Smedereva, priča o sudbini nesrećnog pregaženog pešaka i odgovornosti građana Srbije:

"Sudeći prema tragovima automobila, preko njega su prešla najmanje četiri vozila. Pronašli smo dosta delova plastike, farbe, a na delu puta u dužini od oko stotinak metara pronađeni su delovi tela i odeće pregaženog muškarca, kao i mnogobrojni tragovi koji ukazuju na to da je bukvalno bio razvlačen po putu. Neki su ga zaobilazili i kretali se po bankini, a prema prvim procenama, pored zgaženog pešaka prošlo je sigurno dvadesetak vozila, jer je ovaj put prilično prometan, naročito tokom vikenda.

Imamo dosta tragova i sakupili smo dosta materijala, ali bi nam dobro došla i saradnja građana koji su prolazili ovuda. Ako niko od onih koji su prošli ovuda nisu hteli tada da se zaustave i pozovu policiju, možda bi neko mogao sada da se nečeg priseti i to prijavi."

("Press")

Miloš Bojanić,

pevač i humanista, ovih dana ima probleme jer nije uspeo da uruči obećanu pomoć Domu za nezbrinutu decu u Bjeloj, kod Herceg Novog. O problemima koje ima, priča:

"Od kada znam za sebe, živim jedan miran život i desilo mi se to da zbog te priče o mojoj pomoći deci u Bjeloj doživim velike neprijatnosti. Kada sam direktoru doma saopštio da ću praviti paketiće za svakog od njih, a da neću dati novac, učinilo mi se u njegovom glasu da se njemu više sviđa druga ideja. Šokiran sam bio kada je izgovorio rečenicu: ‘Nemoj da im u paketiće stavljaš bombone i slatkiše, nego im kupi stvari’. Da li je to moguće? Naravno da nisam mislio da pravim takve paketiće! I sam sam mu rekao da mi pošalje spisak šta sve od garderobe treba tim mališanima da bih to sve i kupio, a slatkiši bi bili usputni. Međutim, gospodin Đukanović mi se od tog trenutka, kada je trebalo da mi pošalje spisak šta je sve potrebno deci, ne javlja i izbegava naš razgovor. Očigledno je da je on očekivao novac, a ne to da ja kupim sve što je potrebno."

Kako je došlo do nesporazuma:

"Sada hoću da odnesem deci poklone, a ne mogu, jer mi se on ne javlja. Nisu meni tu čista posla, a i po medijima se provlači neka suma od 5000 evra, a ja to nikada nisam izgovorio. Njemu je taj iznos izgleda sam došao u glavu! I pored svega, ja neću izneveriti tu decu i, ako treba, to ću uraditi preko Crvenog krsta iz mojih Baošića."

("Alo")

Ana Pendić,

TV voditeljka sa Pinka, i Vojkan Radoš, "direktor opštih poslova na B92", nedavno su se venčali, o čemu su redovno obaveštavali javnost, a sada su se vratili sa "uzbudljivog medenog meseca i proputovanja kroz Ameriku gde su prešli čak 26.000 kilometara":

"U ovo ludo doba veliki je luksuz imati slobodno vreme. Zato se stalno trudimo da zajedničke trenutke provedemo na što kvalitetniji način. Prvo smo bili u Las Vegasu, koji nas je posebno oduševio, jer to je grad koji ne liči ni na jedan drugi. Ne možete biti ravnodušni prema njemu. Čak smo i hteli da ponovimo venčanje u nekoj od čuvenih kapelica gde za svedoke dobijate Elvisa i Merilinku. Zatim smo nastavili put u Meksiko, tačnije u Kankun, koji svojim pejzažima podseća na najlepše razglednice. Uživali smo u tirkiznim nijansama okeana, u druženju sa marijačima i večito dobro raspoloženim ljudima, kao i u božanstvenoj prirodi i, naravno, ‘margaritama’. Ipak, najviše ćemo pamtiti plivanje sa delfinima. Za kraj smo ostavili Njujork."

("Blic Puls")

Anabela Bukva,

pevačica, "poslednjih nedelja prolazi kroz istinsku dramu ophrvana brigom za zdravlje svoje majke Jadranke Polutak (57). Pevačicina hrabra majka dugo je krila kako ima ozbiljne probleme sa desnom rukom, ne želeći da opterećuje svoju ćerku", a Anabela je za nemili događaj saznala sasvim slučajno":

"Otišla sam na koncert u Stokholm i od tetke saznala kroz šta je mama prošla jer je zapravo sve krila od mene da me ne bi opterećivala. Na njoj se vidi da je prošla kroz tešku operaciju. Ona je starija žena tako da se polako oporavlja, ali i dalje se vide posledice. Dok se sve to dešavalo, ja sam prolazila kroz komplikacije u svom emotivnom životu, a ona je bila uz mene ne rekavši mi kroz šta prolazi. Shvatila sam da sam previše opteretila mamu svojim životom, a ona je samo želela da me sačuva od svojih problema znajući da prolazim kroz svoje muke."

("Story")

Mirka Vasiljević,

glumica i mlada majka, priča kako je protekao porođaj:

"Čim sam se porodila, Andrej je imao ekskluzivnu priliku da sa telefona svog oca čuje navijačku pesmu Crvene zvezde čiji stihovi glase: Od rođenja mog, nije prošlo bez imena tvog, ni dan ni godina, Zvezdo crvena. Ta pesma je ujedno simbol njegovog rođenja jer je unuk legendarnog fudbalera Dušana Savića."

("Story")

N. N.

pouzdani izvor, priča šta se desilo nakon što je policija zaustavila i privela pevačicu Seku Aleksić, koja je na putu Beograd – Novi Sad vozila 203 kilometra na sat:

"U trenutku kada su Seku doveli u policijsku stanicu, nastao je pravi šou-program jer su policajci hteli da se slikaju sa svojom omiljenom pevačicom. Stanicom se brzo proširila vest o njenom privođenju, pa su blicevi sa mobilnih telefona sevali na sve strane. Oni su čak pozvali pevačicu da im se pridruži na novogodišnjoj žurki koju su organizovali sinoć za zaposlene. Seka se kratko zadržala kod istražnog sudije, saslušala šta joj sleduje i izvinila se za ponašanje."

("Press")


Tomislav Nikolić,

lider SNS-a, kao i ostali političari odlikuje se hrišćanskom skromnošću, pa shodno tome i praznuje, ali tek od Božića:

"Tada slavimo po srpski, onako domaćinski. Božić ove godine dočekujemo s posebnim zadovoljstvom, jer očekujem i peto unuče! Iako bi moja snaja trebalo da se porodi sredinom januara, ne bi nas iznenadilo da dobijem unuka baš na najveći hrišćanski praznik, a ne bi nam bilo ni prvi put u porodici. Eto, ja sam rođen na Sretenje…"

("Alo")


Dragan Marković Palma,

lider Jedinstvene Srbije, pored kik-boksa, upražnjava i zimske sportove:

"Kako me ne drži mesto, a 1. i 2. januara sve miruje, planiram da skijam na Kopaoniku. Već godinama sam im gost i, da vam kažem, tamo se sve menja, samo sam ja konstantan."

("Alo")


Slavica ĐukićDejanović,

predsednica srpskog parlamenta, već tradicionalno, Novu 2012. godinu dočekaće u Portugalu, kod sina, s unucima, naravno, skromno:

"Čim završimo sa donošenjem planiranih zakona, već 31. oko podneva, letim u Lisabon da praznik proslavim sa svojim najmilijima. Uz jelku, poklone i muziku ćemo napraviti najlepši praznični ambijent na svetu. Filipu ću darovati knjigu, a Nini lutku. Naravno, praznike ćemo provesti uz domaću, srpsku kuhinju, pa ću im spremati čorbice, musaku i obavezni sataraš koji Filip obožava."

("Alo")

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu