Ljudi i vreme

Izjava nedelje

»Da Bog obasja i one koji su na vlasti, na čelu sa Milom Đukanovićem, koji kaže da je ateista.«

Amfilohije Radović, mitropolit crnogorsko-primorski, na uskršnjoj liturgiji u Podgorici rekao da se moli da Bog podari dobro svima (B92)

Piše:  

Dragica Nikolić,

prva dama Srbije, govori o svom suprugu, našem predsedniku Tomislavu Nikoliću:

"Pričamo o svemu, dogovaramo se, savetujemo. Kao što se radi u svakom normalnom braku, ništa neobično. I ostatak porodice je naravno velika podrška. Razgovaramo svaki dan i sa sinovima i sa snahama i sa unučićima. Nekada je najbolje, poslušati najmlađe. Uostalom, mladost i jeste najvažnija, u njoj je budućnost naše porodice, ali i naše države!"

("Kurir")

Svetlana Ražnatović,

zvezda narodne muzike, sprema koncert, na novinarsko pitanje da li će imati atraktivne igrače na sceni, Ceca otkriva šta misli o takvim nastupima:

"Nemam takve pesme uz koje bih izvodila akrobacije. To ne uslovljava da nemam plesače, ali uz "Kukavicu" mogu samo da pozovem baletsku grupu, uz "Nagovori" najviše idu trubači. Najveći spektakl na koncertima je publika. Ona je ta koja daje energiju i pravi atmosferu. Da li ću skakati, izvoditi kolut napred ili nazad, dizati nogu levo ili desno, to moju publiku ne zanima. Oni su došli da me slušaju kako pevam."

Zašto takva zvezda nema "emotivnog partnera":

"Živimo bržim tempom nego pre, više smo okrenuti poslu i ličnim ambicijama. Zaboravili smo da mislimo na sebe, sve nam je drugo preče. Ipak, ako se čoveku desi nešto pravo, kvalitetno i dobro, nađe se vremena i za ljubav."

("Kurir")


Jelena Karleuša,

"pop diva", pročitavši šta je koleginica rekla o atraktivnim scenskim nastupima, imala je potrebu da prokomentariše:

"Ovaj ološ, između dva suđenja za lopovluk i nasilničko ponašanje ima vremena i nešto da se kurči?! Bruko srpska!"

("Alo")

Milisav Savić,

pisac, predavač srpskohrvatskog jezika i jugoslovenske književnosti na Londonskom, Njujorškom državnom univerzitetu, Univerzitetu u Firenci, i Lođu, prevodilac sa engleskog i italijanskog, sprema se da napiše knjigu "Kako se oženiti", jer je to je postao, kako kaže, opasan problem u Srbiji:

"U mom kraju, u Raški, a kažu mi da je tako i u celoj Srbiji, mnogo je neoženjenih momaka i neudatih žena, i hoću da napravim dva praktična priručnika – ‘Kako se oženiti’, i ‘Kako igrati tablić’, pošto sam majstor tablića."

Kako se oženiti?:

"Lepo – muškarac pita ženu hoće li da se uda za njega, i gotova stvar. Oženiti se, to je kao da popiješ čašu vode. Lako je i udati se – muškarci su slabići, i ne znam zašto se žene plaše. Sa malo veštine i malo lukavosti, čak i jednog Odiseja mogu da zavedu, a on je simbol junaka koji je veran ženi, mada i on srlja."

U čemu je tajna zavođenja:

"U fantaziji – obavezno treba pričati posle seksa. Ako žene svog ljubavnika umeju da ostave budnog, onda su uspele. Jer, Srbi odmah zaspu, i još se hvale da su najveći ljubavnici na svetu. Mene je uvek vadilo to što volim da pričam, i neke od najlepših priča izmislio sam baš u krevetu."

("Večernje novosti")

Nevena Adžemović,

narodna poslanica, nakon što je u parlamentu pokušala da zaštiti decu od "negativnog uticaja antena za mobilne telefone", pred praznik rada najavila je narednu kampanju:

"Zauzeću se u parlamentu za radnike kako bi se poboljšao njihov standard i prava. Svojim učešćem u Skupštini, o tome ću otvoreno govoriti i boriću se. Ne znam da li ćemo uspeti, ali bitno je da ćemo se potruditi."

Kako je došla na tu ideju:

"Prvi maj je dan kada svi treba da se zapitamo kakva su prava radnika i kako zaista oni žive. Mislim da smo mi jedina zemlja… jedina zemlja u Evropi koja ima najviše tih sindikata, ali mislim da se oni nisu dovoljno izborili za prava radnika."

("Blic")

Ivana Stamenković Sindi,

manekenka i pevačica, kao i sestra sada narodne poslanice Nevene, članica muzičkog projekta Models, donedavno je bila i jedna od učesnica "Velikog brata". Posle izlaska govori o susretu sa trogodišnjom kćerkom:

"Kćerka mi je rekla da sam joj mnogo nedostajala, čvrsto me je zagrlila i dugo me nije puštala. Plakala sam dok me je stiskala svojim ručicama."

Da li kćerka razume da je mama Ivana bila učesnica TV programa:

"Ona nije svesna da sam bila učesnik televizijske emisije, samo je mislila da sam ušla u televizor. Kada me je videla, viknula je: ‘Mama je izašla iz televizora.’"

("Hallo")

Verica Kalanović,

ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave i potpredsednica URS-a, "kao unuka sveštenika od detinjstva slavi Vaskrs u krugu porodice". Kako je slavlje izgledalo ovde godine, priča ministarka "koja je sa ćerkom na Veliki petak ofarbala uskršnja jaja":

"Ja ih farbam, a ona ih ukrašava. Farbamo ih u sve boje, to asocira na radost. Prvo obojeno jaje je čuvarkuća, njega čuvamo do narednog Uskrsa. Ćerka je glavna za dekoraciju, kupimo lepu korpu, dodamo ukrase – pilići, slama, čokoladne zeke… "

Da li je politički angažman utiče na porodični život:

"Ove godine imam duplo slavlje. Na Uskrs je i veridba moje ćerke Milene, tako da je sve svečanije. Planiramo ove godine i svadbu. Verila se s Nikolom Markovićem iz Bajine Bašte. Mi nemamo fensi brakove i prijatelje, kod nas je regionalni razvoj zastupljen i u kući!"

Tpeza je bogatija i svečanija,iako i dalje ministarka,nema pomoć u kuhinji:

"Sve spremam sama, sem pečenja. Obavezna je ruska i mnogo drugih salata, zelena, rotkvice, malo rukole i čeri paradajza. Naravno, tu su sir i kajmak, suhomesnato, supa s domaćim rezancima, sarmice od zelja i nezaobilazna čokoladna torta, kao i torta s malinama!"

("Kurir")

foto: fonet

Žarko Stojanović,

pobednik pete sezone VIP serijala "Veliki brat", na novinarsku opasku da su mediji puno pisali o njegovoj seksualnoj orijentaciji i da su objavljivane fotografije njegovog navodnog dečka, kao i da je njegova majka izjavila da ga je produkcija francuskog "Velikog brata" naterala da "prizna" da je gej, Žarko otkriva kako funkcionišu stvari u njegovom životu:

"Sve što ste čuli i pročitali od francuskih medija je namešteno. Svaku priču o sebi sam prodao. Taj momak nije moj dečko, već drug. Pitali su me da snimim fotografije i ja sam pristao. Produkciju je to koštalo 9000 evra, a to što tamo neko misli za mene da sam gej, e za to me baš briga. Niko me nije naterao da bilo šta uradim."

Da li je zaista gej:

"Ja vas ne pitam šta vi radite u svom krevetu, pa bih moju seksualnu orijentaciju sačuvao samo za sebe."

Ko je od učesnika VB bio najlepši:

"Od žena Soraja i Nevena, a od muškarca sam najlepši bio ja, posle mene Željko jer mi je on brat blizanac!"

("Večernje novosti")

Boban Stojanović,

"gej aktivista", na svom Fejsbuk profilu podržao je izbor publike za pobednika "Velikog brata":

"Prvi put u životu kažem, bravo Srbijo! Gej pobeda!"

("Alo")


Story,

magazin u kome možete da "upoznate poznate", svoje čitatelje redovno informiše o životu "zvanično najbogatije Srpkinje na svetu, zanosne Sandre Miljničenko". Ovoga puta pročitali smo kako je Sandra proslavila trideset šesti rođendan:

"Supruga ruskog milijardera Andreja Meljničenka odlučila se za skupoceno letovalište Los Kabos na pacifičkoj obali Meksika, gde je pozvala svoje brojne prijatelje. Sandra, inače, odavno posećuje Los Kabos u društvu svog izabranika, sa kojim katkad krstari i po nekoliko meseci godišnje, a ovoga puta želela je da prijateljima priredi užitak u tom delu sveta.

Na zabavi su služeni najrazličitiji specijaliteti, uglavnom morski po receptima čuvenog Alena Dikasa, kuvara kojeg Meljničenkovi redovno angažuju za svoje proslave. Ovo je ujedno bila prilika da pojedini prijatelji slavnog para vide njihovu preslatku kćerkicu, koja će 29. maja napuniti godinu dana, a prva rođendanska proslava Tare Anrejevne Meljničenko biće znatno veći spektakl, nego svi Andrejevi i Sandrini rođendani zajedno. U međuvremenu, njen otac znatno je uvećao svoje bogatstvo, što pokazuje najnovija lista magazina Forbs…"

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu