Kultura

Scena

Slučaj "Pozorje"

Umetnički koncept Sterijinog pozorja neće biti doveden u pitanje, saopšteno je nakon sastanka novosadskih čelnika s ministrom kulture Srbije Draganom Kojadinovićem i umetničkim direktorom Pozorja Ivanom Medenicom, koji je održan u utorak. U saopštenju kabineta gradonačelnice Maje Gojković navodi se da promenama na čelu Pozorja nije ni trebalo da se dovede u pitanje umetnički koncept festivala, koji će u okviru svog mandata nastaviti da realizuje sadašnji umetnički direktor Ivan Medenica.

Skupština Novog Sada u petak je smenila direktorku Pozorja Mirjanu Markovinović i na tu funkciju imenovala dramaturga Miroslava Mikija Radonjića, koji je pre i posle postavljenja na novu dužnost više puta najavljivao drugačiji koncept festivala od Medeničinog.

Na sastanku u Novom Sadu, kome je prisustvovao i član

Gradskog veća zadužen za kulturu Radovan Jokić, dogovoreno je i da odnos organizacionog, programskog i finansijskog rada festivala mora biti poboljšan, a festival zbog svog nacionalnog značaja ravnomernije finansiran, navodi se u pomenutom saopštenju.

Zbog toga će uskoro, kako se navodi, biti organizovan sastanak predstavnika Ministarstva kulture, Pokrajinskog sekretarijata i Gradske uprave za kulturu.

Iz istog broja

TV manijak

Pipl ko pipl

Dragan Ilić

Susret sa eskimskim umetnikom Alutukom Ipeleom

Eskim u Pančevu

Saša Rakezić

Album

Povratak (u) formi

Dragan Kremer

Intervju - Rambo Amadeus

Demokratija je turbo-folk

Slobodan Georgijev

Pozorište - 39. Bitef (16–29. septemar)

Najbitefovskiji Bitef

Ivan MedenicaAntrfile: Sonja Ćirić

Crteži iz haške sudnice

Vizuelni stenogram

Slobodan Kostić

Intervju - Nuša Babić, pisac

Bajke su laž

Sonja Ćirić

Hari Poter i polukrvni princ na srpskom

Kako vam se sviđa Hari?

R. V

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu