Kultura

SCENA

Premijera “Nataše”

Premijera "Nataše" 1

Nataša (premijera 26. april) je deseti film Sinema dizajna. Režirao ga je Ljubiša Samardžić, a autori scenarija su Srđan Koljević i Đorđe Milosavljević. Ekipa Nataše posvetila je film Draganu Samardžiću, izvršnom producentu ovog i svih prethodnih filmova Sinema dizajna, koji je preminuo neposredno pred premijeru.

Koljević i Milosavljvić žanrovski određuju Natašu kao melodramu u kombinaciji sa filmom noar, i smatraju da je nastavak rediteljskih i scenarističkih istraživanja njihovog prethodnog filma Nebeska udica.

Sedamnaestogodišnja Nataša pokušava da sazna istinu o nerazjašnjenom ubistvu svog oca, policijskog inspektora, i da se osveti svima koji su umešani. Dečja igra kojom pokušava da ostvari svoj cilj povezuje je sa kriminalcima i korumpiranim ljudima. A sve to se događa na fonu predsedničkih izbora u Srbiji i otporaških akcija. Film je pun prepoznatljivih situacija, asocijacija i urbanog humora.

Tijana Kondić, naturščik, odlično se snašla u glavnoj ulozi. Partneri su joj Nikola Đuričko i Davor Janjić, a igraju još i Anica Dobra, Dragan Bjelogrlić, Boris Milivojević, Neda Arnerić, Slobodan Ćustić, Zoran Cvijanović, Nenad Stoimenović i drugi. Specijalni gosti filma su Danica Maksimović, Renata Ulmanski, Bata Paskaljević i Branislav Ciga Jerinić.

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu