Kultura

Izložba

Kao da je stvarno 2

Kao da je stvarno

 

Izložba poetskog naslova "Zojin rukopis", otvorena je u Maloj galeriji ULUPUDS-a u Beogradu. Njena autorka je Zoja Jovanov, poznata beogradska novinarka, kojoj je slikanje pasija i ljubav.

Zoja Jovanov slika uljem na platnu u maniru hiperrealizma. Retko koji umetnik se odvaži da svoju misao, svoju emociju zabeleži na taj način zato što to znači da treba da dostigne nemoguće: da naslikano bude identično stvarnom. Zoja slika takve slike.

Na izložbi su i albumi, pre bi se reklo dnevnici, sa fotografijama koje svedoče o svim fazama nastajanja Zojinih slika. Ti albumi su tu da nas vrate u realnost, da nas podsete da je pred nama ipak samo slika, delo umetnika, a ne život. Biće da je ovaj drugi nivo "Zojinih rukopisa" rezultat novinarke u Zoji, njena potreba da detaljnom analizom teme otkrije istinu.

Zoja Jovanov je studirala Fakultet političkih nauka i Prirodno-matematički. Bila je ekonomski novinar i urednik u desetak dnevnih i nedeljnih listova, među kojima je i "Vreme". Njena izložba, lepi "Zojin rukopis", otvorena je do 28. novembra.

Iz istog broja

Knjiga

Radije ne bih

Ivan Milenković

Muzeji

Beljanski, prijatelj umetnika

S. Dimitrijević

Izložba

Slike protesta

Slađana Dimitrijević

Akcija

Remontovanje Remonta

Jovana Prešić

Intervju – Srdan Golubović, reditelj

Sedmodnevna oaza pre Oca

Sonja Ćirić

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu