Kategorija: Kultura

Intervju – Aleksandar Radunović Popaj, The Books of Knjige

Slučajevi pravde

"Poražavajuće je što se sve više briše čak i privid pravde – nekad su se ljudi trudili da ti dokažu, ako te već varaju, ako te kradu, ako te obespravljuju, da to moraju da rade iz nekih viših razloga koji su važni za državu. Čini mi se da je danas sve ogoljeno, da danas možeš da vidiš nekog od političara da krade, da ga uhvate u korupciji, kriminalu, krađi glasova i da to njemu uopšte ne bude važno"

Intervju – Rastko Ćirić, ilustrator, animator

Dobro došli u klub

"Ja ne verujem preterano u inspiraciju. Ona je, nekako, više za likovnjake. Mi sa FPU dobijamo zadatke i, inspirisao se ti ili ne, moraš da se snađeš i napraviš kreativno rešenje u određenom roku"

Izložba

Istorija »Studenta« i nas

Na izložbi "Vizuelni identitet & vizuelna naracija" (DK Studentski grad) realizovanoj povodom osamdeset godina lista "Student", prikazan je deo vizuelnog i tekstualnog materijala izdvojenog iz 1365 brojeva objavljenih od 1937. do 1989. godine. Autori izložbe su Ljubomir Kljakić, Milenko Mihajlović, Jugoslav Vlahović, Dejan Đurović i Nikola Kostandinović, potpisnik teksta koji sledi i grafički urednik prvih brojeva "Vremena"

33. Beogradski džez festival (BJF)

Modernisti na odmoru

Šta je novo a šta staro, u čemu se uživalo a u čemu nije, tokom nedavnih pet festivalskih dana džeza

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu