Komentar

Zekoliki vukovi na Kosovu: Velika pobeda vrhovnog komandanta 2

Garnizon Raška: Aleksandar Vučić i načelnik Generalštaba Milan Mojsilović

Foto: FoNet/Instagram

29. 12. 2022. / 9.46

Zekoliki vukovi na Kosovu: Velika pobeda vrhovnog komandanta

Hvala Bogu što je Aljbin Kurti ustuknuo pred vojnom silom Srbije i spremnosti njenog vrhovnog komandanta da je upotrebi, pa zečevi neće morati da postanu vukovi, što napisa na Instragramu Aleksandar Vučić

Građani Srbije mogu da odahnu: neće biti rata ni na Kosovu, niti novog rata između Srbije i NATO-a. Aljbin Kurti je ustuknuo pred vojnom silom Srbije i spremnosti vrhovnog komandanta srpskog da je upotrebi, pa je pustio bivšeg policajca Dejana Pantića iz policijskog u kućni pritvor. I lista za hapšenje Srba sa Kosova je stavjena ad akta, ona koju su otkrili neki srpski mediji. Ni Kurtijevi specijalci sa dugim cevima neće vršljati severnim kosovskim opštinama i prepadati srpski živalj, oni čije je fotografije, sa sve dugim cevima, predsednik Srbije pokazivao tokom jednog od svojih obraćanja.

A na slobodu je pušten i dvadesetogodišnji Nikola Nedeljkovič koga su na Vidovdan bili uhapsili Kurtijevi policajci, to jest takozvana policija Kosova, a Kurtijeve, takozvane, sudije bile osudile na 8 meseci robije zbog "izazivanja entničke mržnje i netrpeljivosti“, a u stvari "samo zato što je Srbin“, što reče sam Nedeljko.

Bio je primoran Kurti na sve te ustupke jer se nije usudio da na silu uklanja srpske barikade, a obećao je svojim Albancima da će biti uklonjene.

Pošto je sve to tako, a rečeno nam je da je baš tako, Srbi sa Kosova će ukloniti barikade i moći sa svojim porodicama u miru već prekosutra da slave Novu godinu. I vojnici Vojske Srbije i policajci stavljeni pod komandu Generalštaba neće praznike morati da provode na administrativnom prelazu sa KiM u stanju pune borbene gotovosti, već će praznike, i novogodišnje i božićne, moći da provedu u svojim kućama sa svojim najmilijima.

Da ne bude nikakve zabune i sumnje ko je pobednik u ovom predratnom sukobu postarao se šef kancelerije za KiM Petar Petković: "Velika pobeda srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i predsednika Aleksandra Vučića koji je stao uz svoj narod i onda kada je bilo najteže, kada su bili ogromni pritisci, koji je nepokolebljivo branio pravo svoga naroda na opstanak!“

A Vučić je posle ponoćnog sastanka sa patrijarhom Porfrijem pre neki dan na ponoćnom sastanku u Raškoj sinoć zamolio predstavnike Srba sa barikada da uklone barikade, a oni su ga poslušali jer veruju samo njemu, mada Kurtiju ništa ne veruju.

"Mislim da smo imali dobar dan za naš narod. Ništa se loše ni jednom Srbinu nije desilo. Jedan Srbin je otišao za Beograd. Drugi je stigao kući“, rekao je Vučić. I skromno dodao: "Ovo je samo mala pobeda“.

Pa je Predsednik na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" napisao da je "svaki dan mira i stabilnosti šansa za budućnost“. Ali Kurti je to, sa kime imamo posla, pa je zato posle dopisao: "Ako krenu da vas love kao zečeve, onda je gotovo, onda nema više nijednog sporazuma, nema ničega. Ako uhvate jednog od nas, ili dvojicu kao zečeve, nema više zečeva, ti zečevi postaju vukovi".

Kao kod onih uspešnih TV-serija kada na kraju jedne sezone scenaristi ne stave tačku, već otvore mogućnost za nastavak serijala.

To što sada i onaj "teroristički šljam“ Kurti proglašava neku svoju pobedu jer je pre neki dan rekao da će za koji dan srpske barikade milom ili silom biti uklonjene, pa su kao Srbi ustuknuli, na to se nećemo obazirati jer njemu se ništa ne može verovati.

A i ovi iz međunuraodne zapadne zajednice o nekakvom svom uspehu pričaju, kao oni su tu posredovali i predsednika Srbije ubedili da ubedi Srbe sa Kosova da uklone barikade, a onog Kurtija da Dejana Pantića pusti u kućni pritvor, nije nego. I za njih znamo da lažu, Predsednik nam je to više puta rekao.

Pošto se predsednik Srbije i vrhovni komandant izborio za mir na Kosovu i Metohiji možemo jedni drugima mirno da poželimo srećne novogdišnje i božićne praznike.

 

Čitajte dnevne vesti, analize, komentare i intervjue na www.vreme.com

Arhiva nedeljnika Vreme>

Pogledajte arhivu